Hoppa till innehållet

Edoardo Mortara

Från Wikipedia
Den utskrivbara versionen stöds inte längre och kanske innehåller renderingsfel. Uppdatera din webbläsares bokmärken och använd standardutskriftsfunktionen istället.
Italien Schweiz Edoardo Mortara
GP2
Senaste stallArden International
Edoardo Mortara före Diego Nunes i GP2 2009.

Edoardo Mortara, född 12 januari 1987 i Genève i Schweiz, är en schweizisk professionell racerförare som tävlar under italiensk flagga. Han är fabriksförare för Mercedes-AMG i bland annat DTM och Formel E.[1]

Racingkarriär

Mortara inledde sin seniorkarriär i Formula Renault 2.0 Italia 2006, där han tog en sammanlagd fjärdeplats. Detta ledde till ett kontrakt med Signature-Plus i F3 Euroseries 2007. Han slutade där på en åttondeplats totalt, vilket räckte till rookietiteln. Nico Hülkenberg var inte med i den tävlingen, eftersom han hade kört i en annan F3-serie tidigare. Mortara inledde sedan säsongen 2008 lysande, men tappade ungefär halvvägs och förlorade därmed sin mästerskapsledning och titelchansen till Hülkenberg.

Mortara körde i GP2 för Arden International 2009 och slutade totalt på fjortonde plats med en seger på Circuit de Catalunya.

Källor

Externa länkar