Nico Hülkenberg

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Flag of Germany.svg Nico Hülkenberg
2011 Spanish GP Hulkenberg cropped.jpg
Formel 1
Aktiv 2010 -
Testförare: 2008-2009
Senaste stall Williams
Debut Bahrain 2010
Senaste lopp Monaco 2011
Mer info F1-karriär


Mästartitlar • Formel BMW 2005
A1 Grand Prix 2006/2007
F3 Masters 2007


F3 Euroseries
Aktiv 2008 -
Senaste stall ART Grand Prix

Nicolas "Nico" Hülkenberg, född 19 augusti 1987 i Emmerich, är en tysk racerförare.

Racingkarriär[redigera | redigera wikitext]

Hülkenberg inledde sin karriär med att vinna formel BMW ADAC 2005 med fem poäng före Sébastien Buemi. Efter att ha varit en av toppförarna och kommit femma i det Tyska F3-mästerskapet gick Hülkenberg vidare till A1GP för Tyskland säsongen 2006/2007 och F3 MastersZolderbanan 2007. Han tävlade även i F3 Euroseries för ASM F3 och slutade trots en dålig inledning på tredje plats säsongen 2007. Avslutningen på säsongen i Macaus Grand Prix var dock inte särskilt framgångsrik.

Hülkenberg var testförare för formel 1-stallet Williams säsongen 2008. Han fortsatte i Euroseries med ART, det tidigare ASM F3 som döpts om efter GP2-stallet. Han dominerade säsongen 2008 och vann trots en problematisk inledning sju lopp, tog lika många pole position och vann titeln med ungefär 35 poängs marginal. Titeln säkrades på Le Mans-banan, trots att han fastnade på startlinjen. I och med att konkurrenten Edoardo Mortara blev nia i loppet var Hülkenberg klar mästare vilket också var den femte raka titeln för stallet i serien. Hülkenberg var ändå missnöjd efter racet, eftersom det inte var på det sättet han ville vinna titeln. Han tog revansch i den sista tävlingen på Hockenheimring med en klar seger i det första racet. Att Hülkenberg inte vann mer än sju tävlingar av tjugo, berodde på att F3 Euroseries tillämpade omvänd startordning bland de åtta första i det andra racet varje helg.

Hülkenberg tävlade i GP2 säsongen 2009, även det med ART. Han värmde upp med att köra två helger i GP2 Asia, och han lyckades ta sin första GP2-seger på Losailbanan i Qatar, och under bara två helger kom han in i mästerskapsstriden, trots tre missade racehelger. Efter loppet i Qatar körde inte Hülkenberg mer i den asiatiska serien och slutade sammanlagt sexa i mästerskapet.

Hülkenbergs debutsäsong i GP2:s huvudserie blev enormt lyckad, även om den inte var någon succé till att börja med. Den första tävlingen i Barcelona slutade utan poäng, sedan han fastnat i samband med starten av det första racet. Han var nära att knipa pole för det andra racet genom en åttondeplats, men klarade inte av att ta sig förbi Kamui Kobayashi på sista varvet. I det andra racet blev han påkörd och fick inga poäng. Supportracet till Monacos Grand Prix gav två stabila placeringar, med en femteplats i det första racet och en fjärde i det andra. Helgen i Turkiet gav en pole position, men två svaga insatser under tävlingarna, och även om han tog två stabila placeringar på Silverstone, så blev han först en allvarlig kandidat till titeln på Nürburgring, där han tack vare bankännedom och en perfekt inställd bil klarade av att vinna båda tävlingarna, vilket var den första dubbelsegern någon tagit i GP2 sedan 2006. Han fortsatte på den inslagna vägen med en dominant seger på Hungaroring i Ungern, vilket ökade hans mästerskapsledning. Trots att han sedan förlorade det första racet i Valencia till den främst rivalen om titeln, Vitalij Petrov tjänade han poäng på ryssen, genom att ta pole position, snabbaste varv och sedan överraskande vinna sprintracet. Han var även nära att köra om ryssen i det första racet, men satte inte in någon attack, på grund av att han inte ville riskera de åtta säkra poängen.

Den 6 november 2010 tog Hülkenberg sin första pole position någonsin i kvalet till Brasiliens Grand Prix före Sebastian Vettel och Mark Webber.

F1-karriär[redigera | redigera wikitext]

Säsong Stall/Tillverkare Placering Lopp Poäng Etta Tvåa Trea Pole Snabbaste varv
2012 Force India 11 20 63 0 0 0 0 0
2010 Williams-Cosworth 14 19 22 0 0 1 0
Sammanlagt (22 maj 2011) 6 22 0 0 0 1 0