Eva's Paley

Eva's Paley Aktiebolag
Eva's Paley
Eva's Paley 2009
HuvudkontorSverige
Antal anställda14 (2012)[1]
Historik
Grundat1973
Ekonomi
Omsättning10,4 miljoner (2012)[1]

Eva's Paley är ett kafé som ligger på Avenyn i Göteborg. Det ägs av Eva Olsson som även kontrollerar Fröken Olssons Kafé och Condeco. Mycket av utbudet kommer från ett gemensamt bageri.

Föregångaren Café Paley, som öppnade i september 1945, övertogs av Evas Paley på 1980-talet. Café Paley var ett klassiskt finkonditori medan Eva's Paley blev en enklare typ av kafé.

Eva's Paley är en av föregångarna bland Göteborgs kaféer från 1980-talet, baserat på framgångarna med kaféer i ny modern stil. Med Eva's Paley provades konceptet i en större skala på Avenyn, och framgången visade att det fanns en marknad för kaféer och att de kunde vara ett alternativ till att starta en restaurang.

Eva's Paley var med i Göteborgsgruppen Di få under bordis (senare Black Ingvars) sång Domus–Paleys, en cover på Styles Dover–Calais.

Ägarstruktur[redigera | redigera wikitext]

Eva's Paley Aktiebolag ägs av Muffins to the people AB, med säte i Göteborg, som även äger Condeco och Fröken Olssons Kafé. Muffins to the people AB ägs i sin tur av det holländska holdingbolaget Peace Of Cake GMBH[2] (sic). I en artikel i magasinet Filter beskrivs ägarstrukturen som ett vanligt sätt att komma undan svensk bolagsskatt[3].

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]