North Hudson, New Jersey

North Hudson, New Jersey
Land USA USA
Delstat New Jersey
Koordinater 40°46′58″N 74°0′54″V / 40.78278°N 74.01500°V / 40.78278; -74.01500
Tidszon EST (UTC-5)
 - sommartid EDT (UTC-4)
Ortens läge i USA
Ortens läge i USA
Ortens läge i USA
Redigera Wikidata
North Hudson-området sett från Manhattan på andra sidan Hudsonfloden.

North Hudson, lokalt även känt som "NoHu", är samlingsnamnet för fem kommuner i norra delen av Hudson County, New Jersey, i New Yorks storstadsregion. Området ligger väster om Hudsonfloden, på andra sidan från Manhattan, och är ett av USA:s mest tätbefolkade områden, med omkring 200 000 invånare.

Kommunerna är administrativt självständiga kommuner, med oberoende politiska organ och separata skoldistrikt, men samarbetar inom North Hudson-regionen inom viss kommunal service som brandförsvar, vatten och avlopp, akutvård och yrkesskolor.

De fem kommuner i Hudson County som ingår i North Hudson-området är:

Cuban Day Parade 2010

Området har en sammanhängande storstadsbebyggelse och koordinerad gatunumrering, och de administrativa gränserna skär ofta tvärs igenom bebyggelsen. I området finns en stor latinamerikanskättad befolkning sedan 1960-talet, då många exilkubaner flyttade hit, och "NoHu" är ett viktigt kulturellt centrum för konstnärer och artister. Cuban Day Parade är ett populärt årligt evenemang.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, North Hudson, New Jersey, 11 februari 2017.