Hoppa till innehållet

Sparbanken Rekarne

Från Wikipedia
Den utskrivbara versionen stöds inte längre och kanske innehåller renderingsfel. Uppdatera din webbläsares bokmärken och använd standardutskriftsfunktionen istället.
Bankens lokaler på Kungsgatan.

Sparbanken Rekarne, tidigare Eskilstuna Rekarne Sparbank, är ett bankaktiebolag med verksamhet i Eskilstuna kommun och Strängnäs kommun. Banken ägs till lika delar av Swedbank och Sparbanksstiftelsen Rekarne. Banken står Swedbank nära genom ägande och samarbetsavtal, men i formell mening är man en egen lokal affärsbank.

Historik

Banken bildades 1997 genom en sammanslagning av sparbanken Rekarnebanken och bankaktiebolaget Sparbanken Sveriges bankrörelser i Eskilstuna kommun. Sparbanken Sveriges verksamhet i Eskilstuna härstammar ursprungligen från Eskilstuna Sparbank. Efter bildandet av Föreningssparbanken köptes 1998 Föreningsbankens bankrörelse i Eskilstuna.

Under år 2004 minskades antalet kontor från fem till tre genom att två filialer i Eskilstuna stängdes. Därefter hade banken ett kontor vardera i Eskilstuna, Fröslunda och Torshälla.

Namnbytet från Eskilstuna Rekarne Sparbank till Sparbanken Rekarne skedde 2008 i samband med att banken köpte bankkontoren i Mariefred och Strängnäs av Swedbank.[1] Dessa hade sina ursprung i Strängnäs sparbank och Mariefreds sparbank, grundade 1840 och 1863.[2]

Den 10 juni 2009 stängdes kontoret i Fröslunda.[3] Våren 2012 avvecklades även kontoret i Torshälla.[4]

Referenser

Se även

Externa länkar