Hoppa till innehållet

Tom Schilling

Från Wikipedia
Den utskrivbara versionen stöds inte längre och kanske innehåller renderingsfel. Uppdatera din webbläsares bokmärken och använd standardutskriftsfunktionen istället.
Tom Schilling
Född10 februari 1982 (42 år)
Östberlin, Östtyskland Östtyskland
Utbildad vidLee Strasberg Theatre and Film Institute
Aktiva år1996–
MakaAnnie Mosebach
Betydande roller
Lars Weber i Berlin – under samma himmel
IMDb SFDb

Tom Schilling, född 10 februari 1982 i Berlin, är en tysk skådespelare.

Biografi

Tom Schilling växte upp i stadsdelen Mitte i Berlin och tog examen på John Lennon-gymnasiet i Berlin. Han började som barn att spela teater på Berliner Ensemble och fick sitt genombrott i filmen Crazy. 2006 mottog han ett stipendium till Lee Strasbergs skola i New York.

Schilling har sedan bland annat medverkat i Führerns elit, där han spelade guvernörssonen Albrecht Stein, elev på en tysk nationalpolitisk internatskola ("Napola") under andra världskriget. 2009 spelade han även en ung Adolf Hitler i Mein Kampf. 2012 blev han uppmärksammad för huvudrollen i Oh Boy. Han har även medverkat i mini-serien Krigets unga hjärtan. 2016 var han med i den uppmärksammade miniserien NSU-Hatets underjord, om nazi-terrorgruppen NSU (Nationalsozialistischer Untergrund) som grundades i forna Östtyskland. Tom har även huvudrollen i Berlin – under samma himmel (2017).

Tv-serier/filmer (urval)

Externa länkar