Användare:Towpilot

Från Wikipedia


sv Den här användaren har svenska som modersmål.

en-4 This user speaks English at a near-native level.

USAs flagga Towpilot bor och har sig i  USA, mestadels i Florida, men flyger just nu som en "Freight dog" fram till i höst i North Carolina med omnejd.


Kommer nog att skriva mera här senare, men kort version om mig blir ungefär så här: Lever numera i början på mitt andra halvsekel, började flyga för över trettio år sedan (tillhörde en av de allra första kullarna som inledde flygutbildningen med SK 61). Har sen mitten av sjuttiotalet figurerat under mitt riktiga namn i både text och bild om flyg både i Sverige och utomlands.

Sköt ut mig ur Sverige när man sa att Sahlinbruden skulle ta över efter den där Carlsson och drog i stället till varmare breddgrader. Att så inte blev fallet den gången har inte ändrat mitt beslut att aldrig mer betala skatt i Sverige!!

Wikipedia hittade jag som så många andra när jag sökte nåt annat på Google. Tyckte först att idén med en encyklopedi som alla kunde redigera verkade helt idiotisk! Men nyfikenheten tog överhand, och till slut hittade jag fel som fick mig att tänka "Fan, så där kan det ju inte stå!", och sen var det kört.

Här skriver jag mestadels som nog flera av er nu märkt om antingen flyg eller film/foto. Intresseämnen som jag alltid jobbat med yrkesmässigt på ett eller annat sätt, ofta samtidigt. Men eftersom skriva (vilket jag även gjort mot betalning) och språkbruk är rätt kul i allmänhet händer det understundom att jag rotar i artiklar om helt andra ämnen.

Efter visst övervägande började jag för en tid sedan ladda upp en del av mina bilder på Wikimedia Commons, som jag tagit när jag jobbat som fotograf. För min egen lathets skull har jag samlat dom i en bunt här. Förmodligen blir det fler efterhand. Bra bilder är en klar bristvara på Wikipedia!