Walk a Mile in My Shoes (sång)

Från Wikipedia
Walk a Mile in My Shoes
Singel av Joe South
Från albumet Don't It Make You Want To Go Home
B-sidaShelter
Utgiven1970
FormatGrammofon
Inspelad1969 i Capitol Records, Atlanta, Georgia, USA USA
GenreCountrymusik
Längd3:42
SkivaWalk a Mile in My Shoes
SkivbolagCapitol Records
LåtskrivareJoe South
ProducentJoe South
Listposition#12 (Billboard Hot 100)
Singlar
Joe South
"Don't It Make You Want To Go Home"
(1969)
"Walk a Mile in My Shoes'""
(1970)
"Children (Joe South sång)"
(1970)
Album
Don't It Make You Want To Go Home

Walk a Mile in My Shoes är en countrysång skriven av Joe South, som hade en hit med låten 1970[1]. South producerade och arrangerade låten och dess B-sida Shelter. Som band på singeln hade South ”the Believers” bestående av hans bror Tommy South och svägerska Barbara South Sångens högsta placering på Billboard Hot 100 var plats 12, vilket också var dess högsta placering på Cashbox-listan. På Billboards country-lista placerade sig albumet som bäst på plats 56 och nådde till tredjeplatsen på Billboard Adult contemporary. På den kanadensiska hitlistan RPM placerade den sig på en tiondeplats, och på den australiensiska hitlistan på topp 20. Låten kom att bli Souths sista topp-20-placerade låt på Billboards hitlista.

Sången har ett socialt patos och berör frågor om tolerans för andra människor samt behov av perspektiv och medkänsla i samhället. I likhet med Souths hitlåt Games People Play innehåller låten således en kritik mot det samtida samhällsklimatet.

Samma år som South släppte sin singel kom låten att bli en återkommande del av Elvis livekonserter och introducerades ofta med rader ur Hank Williams Men with Broken Hearts”.

Referenser[redigera | redigera wikitext]