Wikipedia:Veckans tävling/Svenska traditioner

Från Wikipedia

Svenskspråkiga wikipedia är ju självklart wikipedian för de svenska traditionerna, och dessa bör vara fina! Ändå finns det flera exempel på artiklar där wikipedior på andra språk har bättre artiklar om våra traditioner. Det finns tillochmed traditioner som inte existerar än, eller har väldigt undermåliga artiklar. Det ska denna tävling råda bot på!

Jullov 2009: Svenska traditioner[redigera | redigera wikitext]

  • Mål: Öka artikellängden hos stubbar.
  • Tävlingstid: Förr eller senare..
  • Tävlingsledare: Tanzania
  • Anmälan: Skriv bara ditt namn under Deltagare
  • Pris:: Deltagarna i finalen samt vinnarna i delfinalerna kommer att föräras med och vinnaren i finalen den gröna prisrosetten .
  • Du kan också vinna!

Tävlingsregler[redigera | redigera wikitext]

Delmoment 1 - v...[redigera | redigera wikitext]

Under första veckan på jullovet, kommer deltagarna utöka helt fritt valda artiklar inom temat Svenska traditioner. Tips på var man kan hitta artiklar:

Poängräkningen kommer deltagarna här stå för själva. För var 100 utökade byte får man 1 p och man avrundar till närmaste hundratal. Ex, utökar man en artikel med 10980 byte får man 110 poäng. Poängloggen förs här: Wikipedia:Veckans tävling/Svenska traditioner/Delmoment 1

Delmoment 2 - v...[redigera | redigera wikitext]

Under andra veckan på jullovet kommer alla deltagare tilldelas varsin artikelstub eller obefintlig artikel. Målet är att man skall utöka den artikeln så mycket som möjligt. Samma poängräkning gäller för den här delen som den förra. En omröstning kommer även ske. Alla deltagare kommer att rösta på den artikel man anser är bäst (notera att den längsta inte behöver vara bäst, utan den som man överhuvudtaget tycker har bäst språk, information osv.). Man får dock inte rösta på sin egen. Artikeln som fick flest röster tilldelas 300 poäng, den med näst mest röster 150 och trean 75.

Poängen från de två delmomenten kommer sedan slås ihop, och de tre deltagare som har flest poäng i de två tävlingarna tillsammans går vidare till finalen som kommer ligga under midsommarhelgen och en vecka framåt. (Obs att om ledigheten faller in fel för någon kan det diskuteras framflyttning/tillbakaflyttning av finalen)

Under följer en lista på artiklar att välja. Personen med mest poäng från första omgången väljer först, med näst mest poäng därefter, och så vidare.

Poängloggen förs här: Wikipedia:Veckans tävling/Svenska traditioner/Delmoment 2
Omröstningen här: Wikipedia:Veckans tävling/Svenska traditioner/Omröstning

Finalen v...[redigera | redigera wikitext]

Under finalen kommer de tre deltagarna samarbeta med samma artikel och försöka få den utvald. Förslag på litteratur kommer komma upp för enkelhetens skull.. När tävlingen är slut kommer tävlingsledaren, Tanzania, via versionshistoriken räkna samman vem som har utökat artikeln med flest byte och därefter dela det med 100, såsom de tidigare delmomenten. Utöver det får man 1 poäng för varje not man lägger till och 20 poäng för varje ny källplats, det vill säga bok, hemsida, tidning osv. man lägger till. Poängen skrivs ihop här:Wikipedia:Veckans tävling/Svenska traditioner/Finalen

Exempel[redigera | redigera wikitext]