Hoppa till innehållet

Wikipediadiskussion:Projekt Wikipedia/Länkar

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Från Bybrunnen: Extern(a) länk(ar)[redigera wikitext]

Det verkar vara en allmän regel för de flesta här - inklusive mig själv, sedan jag noterat denna regel - att kalla externa länkar-rubriken för extern länk när det under denna bara finns en länk. Personligen tycker jag att detta ser dumt ut, och föreslår därför att vi skriver externa länkar även när det bara finns en länk. Finns det möjligtvis någon som håller med mig? Jag tolkar nämligen en rubrik i pluralis ungefär som "här under samlar vi externa länkar som berör det här ämnet, om det bara finns en länk just nu så är det bara en tillfällighet". Eller något. \u2022 辻斬り? 30 april 2005 kl.17.49 (CEST)

Håller inte med. Att det bara är en länk behöver ju inte vara "en tilfällighet" utan att det är bra så, wikipedia ska ju inte vara en länksamling så jag tycker att det är bättre att man skriver "Extern länk" om det är en och "Externa länkar" om det är flera. / Elinnea 30 april 2005 kl.17.53 (CEST)
Jag tycker mest det ser dumt ut med en stor fet rubrik för att deklarera en liten länk som tar hälften så stor plats. Står rubriken i pluralis så får man åtminstone veta att det faktiskt finns plats för fler. Men det kanske bara är jag som tycker det ser konstigt ut. \u2022 辻斬り? 30 april 2005 kl.18.02 (CEST)
Jag tycker att "externa länkar" ska heta som den gör för att det är en institutionaliserad speciell sektion av artikeln dedikerad till just sådana, oavsett vad som står under rubriken i en individuell artikel. Dessutom lär personer då och då glömma att ändra böjningen då de lägger till eller drar ifrån en länk, vilket man slipper om man har en enhetlig rubrik. // E23 30 april 2005 kl.18.58 (CEST)
Håller med, det är bra om artiklarna är så lika i sin struktur som det är möjligt (åtminstone när det börjar bli "färdiga") Gunnar Larsson 30 april 2005 kl.19.06 (CEST)
Jag har sett ett antal "Externa länk" och "Extern länkar", så det bästa är nog att helt enkelt använda "Externa länkar" enhetligt, även om det kan se konstigt ut i vissa fall. Annars är det ju knappast något stort problem, man förstår andemeningen även om det står "Extern länk" som rubrik och så finns det 4 länkar till artikeln. Bara att ändra ju. /ElGrillo 30 april 2005 kl.19.26 (CEST)
Plats för programmeraren att rycka in. Externa länkar borde ha ungefär samma status som kategori-länkarna som inte syns i den normala texten. /RaSten 30 april 2005 kl.19.28 (CEST)

Intressant diskussion. När jag skrivit "externa länkar" pa sista tiden, vilket jag gjorde redan 2002, oavsett om där bara star en länk, har jag blivit åthutad, tillrättavisad, och korrigerad. men fler tycks resonera som jag gjort i tre ar. Dan Koehl 21 maj 2005 kl.13.24 (CEST)