Worcester City FC

Från Wikipedia

Worcester City Football Club är en fotbollsklubb från Worcester i England. Den bildades 1902 och hemmamatcherna spelas på St George's Lane i Worcester. Klubben har flera smeknamn några är The Dragons, The Loyals, The Pears

Historia[redigera | redigera wikitext]

Klubben bildades den 9 september 1902 genom sammanslagningen av Worcester Rovers och Berwick Rangers. De tog Berwicks plats i Birmingham League och spelade där i 36 år innan de flyttade till Southern Football League. Där kom de att spela ända till 1979 då de gick med i nybildade Alliance Premier League (numera Football Conference). Där spelade de ända tills de oväntat degraderades säsongen 1984/5 (klubben hade legat i toppen innan jul). Klubben spelade sedan de följande 20 åren i Southern League.

2004 genomdrev The Football Association en omfattande omstrukturering av National League System (NLS) och skapade två nya regionala divisioner i Football Conference. Detta gjorde att Worcester flyttades upp i Conference North.

Klubben spelar sedan 1905 sina matcher på St George's Lane Ground i Worcester, men en ny arena med plats för 6 000 åskådare kommer att byggas i utkanterna av Worcester och beräknas vara klar 2009.

Meriter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Klubbens hemsida och Engelska Wikipedia.