Blekinge studentkår

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Blekinge Studentkår)
Blekinge studentkår (BSK)
             
LärosäteBlekinge tekniska högskola
OrtKarlshamn och Karlskrona, Sverige
Bildad1988
ValsystemPersonval/Fullmäktige
Medlem iSFS, Studentkårer i Samverkan, Oberoende Studentkårer i Samverkan
Webbplatsbthstudent.se

Blekinge studentkår är en studentkår vid Blekinge tekniska högskola. Kåren är uppbyggd av en traditionell styrelse där kårordförande och vice kårordförande är arvoderade. Styrelsen utses på fullmäktigemötet i maj och innehar posten mellan den 1 juli och den 30 juni.

Sektioner[redigera | redigera wikitext]

De organiserade aktiviteterna (främst på campus) är uppdelat i sektioner med olika tematisk inriktning. Dels har man sexmästerierna (.smoersex i Karlshamn och Sexistenz i Karlskrona) som står för festverksamheten och anordnar resor till studentfester. Studentkåren har dessutom lokaler på båda campus med någon typ av pubverksamhet som drivs helt ideellt. I Karlskrona huserar studentkåren i huset Rotundan alldeles vid strandkanten och har utöver publokalen plats för kontor och mötesrum som studenterna kan nyttja när det är ledigt.

Utöver klassiska studenttraditioner i form av Blekinge Kårspex och idrott (KIDS) finns dessutom en sektion för att ta hand om utveckling och drift av studentkårens informationssystem och datorresurser (SIS).

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]