Burlöv center

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Burlöv Center
Burlövs center–flygbild 06 september 2014-2.jpg
LägeBurlövs kommun, Skåne
Antal butikercirka 70 när det var som mest, numera cirka 45.
BesöksadressKronetorpsvägen 2, Arlöv
Webbplatswww.burlovcenter.se

Burlöv center är ett köpcentrum i Arlöv i Burlövs kommun utanför Malmö. Köpcentret öppnade 1971 och utgör kommunens främsta handelsområde. På en yta av 34 000 kvadratmeter ryms cirka 45 butiker. De senaste åren har flera kedjor valt att lämna Burlöv center, exempelvis MQ, Hemtex, Cervera, Stadium och Camilla Malmströms.


Burlöv center ligger invid pågatågshållplatsen Burlövs station i Arlövs norra del och öppnades 1983 som ersättning för Arlövs station som låg längre söderut i Arlöv intill sockerbruket. Avståndet till centrala Malmö är cirka 7 kilometer och till centrala Lund cirka 10 kilometer. Båda städerna kan även nås med buss från en hållplats invid köpcentrumet.

I folkmun kallas köpcentrumet för Obs. Obs var tidigare det stora varuhuset inne på Burlöv Center som senare bytte namn till Coop. Sedan 2019 är det ICA Maxi som huserar i Obs gamla lokaler.

I samband med Södra stambanans utbyggnad mellan Arlöv och Lund till fyra spår 2017-2024 planerar kommunen för stora stadsbyggnadsprojekt kring stationsområdet och köpcentrat.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]