Vi barn från Bahnhof Zoo

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Vi barn från Bahnhof Zoo
(Christiane F. – Wir Kinder vom Bahnhof Zoo)
Genre Drama
Regissör Ulrich Edel
Producent Bernd Eichinger, Hans H. Kaden, Hans Weth
Manus Kai Hermann, Horst Rieck, Herman Weigel
Skådespelare Natja Brunckhorst, Thomas Haustein, Jens Kuphal, David Bowie, m.fl.
Originalmusik Jürgen Knieper, David Bowie, m. fl.
Produktionsbolag Solaris-Filmproduktion GmbH, Maran Film GmbH & Co. KG, Popular-Film, CLV-Filmproduktions GmbH, Süddeutscher Rundfunk
Premiär 1981
Speltid 138 minuter
Land Tyskland
Språk Tyska
IMDb SFDb

Vi barn från Bahnhof Zoo (originaltitel: Christiane F. – Wir Kinder vom Bahnhof Zoo) är en tysk dramafilm i regi av Ulrich Edel. Filmen hade premiär 2 april 1981. Titeln på filmen syftar på järnvägsstationen Berlin Zoologischer Garten, Västberlins dåvarande centralstation och känd plats för missbrukarmiljön.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Filmen är verklighetsbaserad och porträtterar en ung tonårsflickas liv som heroinmissbrukare. Christiane flyttar som sexåring till Gropiusstadt i dåvarande Västberlin. När hon växer upp kommer hon i kontakt med drogmiljön. Som tolvåring har hon sin första personliga erfarenhet med tabletter och hasch. Hennes frånskilda mor jobbar hårt för att försörja sina två döttrar, och är ofta frånvarande. Detta gör det lätt för Christiane att dölja sitt missbruk till att börja med. Hon hamnar fort i ett tungt drogmissbruk, och med detta följer prostitution för att finansiera heroinen hon använder dagligen. Hon och hennes pojkvän Detlev lever i en daglig kamp, men ändå med drömmen om att en dag kunna leva ett normalt liv, utan droger. Filmen är baserad på Christiane F's självbiografiska bok "Gänget i tunnelbanan", med Kai Hermann och Horst Rieck som medförfattare.

Åldersgränser[redigera | redigera wikitext]

Filmen har 15-årsgräns i Sverige.

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]

Musik i filmen[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]