IOGT-NTOs Juniorförbund

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

IOGT-NTOs Juniorförbund eller Junis är en organisation för barn och ungdomar inom IOGT-NTO-rörelsen i Sverige. Ordförande är Catharina Sandberg sedan kongressen i Göteborg 2009.

Junis, IOGT-NTOs Juniorförbund, har ungefär 7000 medlemmar upp till och med 15 år. Det finns ungefär 200 föreningar runt om i Sverige. De fyra profilfrågorna drogfrihet, demokrati, internationell solidaritet och mänsklig miljö är grunden för verksamheten. Föreningarna har olika inriktning som till exempel teater, skapande verksamhet, filmklubbar, äventyr, läger och Junisparty. Junis är en ideell organisation, där nästan all verksamhet genomförs tack vare ideella insatser. Ledare i Junis är över 15 år, har gått grundutbildning och ställer sig bakom förbundets profilfrågor samt är medlemmar i IOGT-NTO-rörelsen. Som ledare ger man av sin tid och sitt engagemang. I gengäld blir man en trygg och viktig del i många barns liv.

Struten[redigera | redigera wikitext]

Struten är Junis medlemstidning för barn och ungdomar som ges ut 7 gånger per år till medlemmarna. Den driver de fyra värderingarna drogfrihet, demokrati, internationell solidaritet och mänsklig miljö.

Tidningen har en anställd redaktör. I övrigt skriver frilansande journalister och 4-6 juniorreportrar för tidningen. En juniorreporter skriver för Struten i högst 2 år.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]