Trafikkontoret, Stockholms stad

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Trafikkontoret)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Trafikkontoret har sitt kontor i Tekniska nämndhuset på Kungsholmen.

Trafikkontoret är en av 15 fackförvaltningar inom Stockholms kommun. Fackförvaltningarna sköter verksamheter som är gemensamma för hela staden och styrs av politiska nämnder, i trafikkontorets fall av trafiknämnden. Organisationen bildades i sin nuvarande form 2005, när dåvarande Gatu- och fastighetskontoret delades upp i flera nya förvaltningar.

Kontoret ansvarar för Stockholms trafik- och utemiljö och detta ansvar innefattar bland annat barmarksrenhållning och städning, vinterväghållning, belysning, trafikplanering, parkeringsövervakning, samordning av parkinvesteringar, samt utformning av och investeringar i stadens offentliga rum. Kontoret ansvarar (2018) till exempel för ca 4 000 gator, 211 mil gång- och cykelbanor, 11 000 papperskorgar och 100 000 belysningsstolpar runt om i staden.

Förvaltningen är i huvudsak belägen i Tekniska nämndhusetKungsholmen och har (2018) ca 380 anställda. För verksamhetsåret 2018 har kontoret en budget på ca 2,2 miljarder i kostnader, ca 1,6 miljarder i intäkter och ca 1,6 miljarder i investeringsutgifter. Sedan 2016 är Jonas Eliasson förvaltningschef.

Andra fackförvaltningar i Stockholms kommun[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]