Hoppa till innehållet

Användare:Benzocaine

Från Wikipedia

"Most ignorance is vincible ignorance. We don't know because we don't want to know. It is our will that decides how and upon what subjects we shall use our intelligence." -- Aldous Huxley (Ends and Means, 1937, s.270)


Benzocaine (eller bensokain som det stavas på svenska) är ett lokalbedövningsmedel som i Sverige finns i halstabletten Bafucin®, men i USA använder man det även till smärtlindrande salvor och liniment. Det är också ett smeknamn jag tog mig när jag började chatta på ICQ sommaren 1995. Smeknamnet tog jag mig när jag studerade till apotekare eftersom det anknyter till mitt efternamn och mitt yrke. Jag slog helt enkelt i en lista med bensoeföreningar och tyckte att caine var den tuffaste ändelsen (och tur är väl det för det var nära att det blev bensanal).

Jag är främst intresserad av vetenskap, filosofi, religion, medicin, alternativmedicin och pseudovetenskap. Förvånandsvärt ofta sammanfaller flera av dessa ämnen med varandra.

Till en början lockades jag av Wikipedia och det anarkistiska i systemet. Eftersom jag själv är för anarkistisk för att ansluta mig till anarkismen var det kul att se ett fungerande system utan ledare och med glatt humör jag började göra lite småförbättringar på diverse sidor. Tyvärr blev inte glädjen långvarig. Jag upptäckte hur anarkism fungerar och inte fungerar i praktiken när vissa sanningar anses för obehagliga för en fundamentalistisk åskådning och måste tystas, trots att dessa uppgifter finns i andra uppslagsverk som t.ex Nationalencyklopedin. Det blir lätt den starkes rätt som styr. Den som har makten bestämmer vilka fakta som ska finnas med i en artikel och vilka som inte får finnas med. Därmed blir Wikipedia paradoxalt nog mer censurerat än ett vanligt uppslagsverk.

Det verkar som om Wikipedia är självsanerande. Anarkismen har delvis fungerat i det aktuella fallet. Ska bli intressant att se fortsättningen.

Några av mina websidor:

Som de flesta andra projekt jag startar är sidorna bara halvfärdiga och uppdateras allt för sällan.

/Fredrik