Hoppa till innehållet

Användare:Harriet Marianne

Från Wikipedia

Mitt namn är Harriet Marianne och det är nog inte så svårt att förstå. Jag är här från och till. när jag är här... mycket. annars kan jag vara borta ngt år. men ITA RINA tilltalar mig i hjärtat.

Underbart att få göra denna artikel. Jag gillar inte heller monopol, vilket inte är populärt. Jag är emot diskrimenering/kränkning/fattigdom/hemlöshet/ med mera. De frågor är mig närmast och allt levande ingår i dessa. Min pappa är helt slovensk som kom hit som 16åring. Min pappas kusin som är äldre vars bror var ännu mera äldre var inom inom militärt (kalla kriget Finland-Ryssland) (att sticka med tyskarna byta sida mot finnarna. Ryssarna kom in och slängde ut tyskarna och sedan trycka ut ryssarna. vann på mållinjen. Det kan finnas fler inom det miltära på längre håll och även tragisk död på hemmaplan. Man tar det man får och man tar det man ger. att njuta sin börda är en tillgång som man skall vörda. Man skall finna lyckan i själen och vårda denna ömt.

Bitter själ, då har man ofta en svart själ. En del föds med svart svans --- andra med med röda hjärtan.

Min mamma är helt svensk.

Jag själv anser mig slovensk, eftersom jag inte levt i Sverige helt och hållet. Jag känner i hjärtat när jag skriver om Ita Rina, en saknad som fattas. Jag är splittrad. mitt hjärta kan gå i tusen bitar på utsidan, men det slovenska hjärtat är som svenskt stål - HÅRT!

Jag gillar inte melodifestivalen. Den har haft några bra år på sjuttiotalet även de som inte gick vidare. Det var Py Bäckman året (på sjuttiotalet) som var bäst. Dan Hylander är en suverän musiker också där samhällskritisk med lättsamt vinglasspark som en klackspark.. Musiker och lyriker. Dag Vag och Stig Vig, för den sjuka humorn blandat med samhällskritik. Det finns några bland den mesta skiten, men musikland? Nej! Ärligt Usa och England som helhet de bästa kreativa musikerna. Nummer 3 är Tyskland. Thåström kan sjunga jävligt bra...

Jag är så förälskad att jag gråter varje dag... ironi*... jag är ganska hård och kräsen.

Jag gillar inte elitidrott som helhet,men visst några favoriter har man.

Jag är konstnär sedan 1978 och kan väl falla på Jazzballetten i mellanstadiet. Luften gick ur där, började med att en tjej ringde och lade av. sedan gjorde jag detsamma för jag kände likadant. punkt slut. ( jag tror att jag lade ned året efter uppträdandet som zigenare och allavslutningen.... showbusiness bla bla bla... lustigt nog. Jag känner ingenting när jag ser tillbaks på detta. Något för att få skolgången att flyta på då jag är Slovensk, men svenskt född i Gbg. Som en svensk född i tahiti t. ex. Jag blev inte konstnär genom att knäppa på ett enda finger.( vilket jag gör på tangentbordet i och för sig). Men det var då det tog fart. Visst vill jag skriva lite. Det hör väl till. Har man August Strinberg som en stark inspiriation... sååå... Edgar Degas älskar jag och beundrar fullständigt... att så brinnande måla ända in i det sista. Maria Lang är en annan om jag skall välja svenskt. Daphne du Maurier älskar jag fullständigt.

Den sista boken jag läste var Carrie med Stephen King 1988 på våren, Då jag beställde en vecka helt spontant på et hälsohem. Jag drog för gardinerna och läste bara de böcker som fanns i den bokhyllan. Den måste haft bra smak som lagt eller läst dessa.

Nu vill jag inte kan inte öpnna en bok mera. Jag har gjort mitt där. Då älskade jag detta en period. Nu tycker jag attans var trist. Det kryper inom mig att vara så stillasittandes. Men nog var detta i konstnärligt syfte när jag tänker på detta nu i efterhand en bonus. Ljudböcker= fy faen.

Gillar bra filmer, musik. Bra djurfilmer. Gillar lejon/leopardfilmer. jag gillar varg, men inte dokumentärerna om dessa.


Man måste i första hand ha ett modersmål och jag gillar faktiskt det svenska språket bäst,vilket ju varit en fördel för mig. men kännt mig hindrad att få läsa mera. Intresserad av svensk grammatik, men glömt en hel del. På andra plats när det gäller språk kommer Slovenskan. på tredje plats Engelska på fjärde plats Tyskan. Jag gillar inte LATIN.

Gillar självständighet och strävar efter frihet i den största mån jag kan.

Älskar vallhundar: långhåriga collies & Ciobănesc românesc carpatin Jag har också en av varje.