Användare:Jaakko.kulta

Från Wikipedia

Hejsan! :)

Jag kommer från Finland och studerar historia och konsthistoria. Samtidigt försöker jag skriva artiklar om bland annat lokalhistoria i Svenskfinland, särskilt i Nyland. Gamla byggnader och värdefulla byggda kulturmiljöer intresserar mig mycket.

Det verkar finnas brist på svenskspråkiga artiklar och information om Finland på svenska på nätet, enligt min uppfattning. Det finns mycket information på finska, men tyvärr inte lika mycket på landets andra nationalspråk. Jag anser att det är väldigt viktigt att skriva artiklar om lokala ämnen också på svenska. Mitt hopp är att genom att skriva dessa artiklar och översätta från finska till svenska kan jag bidra till att bevara det svenska språket och den tvåspråkiga kulturen i Finland.

Svenska är inte mitt modersmål, och ibland kan det hända att jag gör skrivfel i mina artiklar. Jag har studerat svenska i många år och arbetat på svenskspråkiga arbetsplatser, men det är ibland lättare att tala finlandssvenska än att skriva på rikssvenska.... Jag ber om ursäkt! :,(

Jag vill också tacka alla er som har rättat mina skrivfel och förbättrat min text. Tack! <3

Jag hoppas att de artiklar jag skriver är intressanta, användbara och hjälpsamma. :)

Tveka inte att kontakta mig om ni har frågor eller önskemål.