Hoppa till innehållet

Användare:Joseph1980

Från Wikipedia

Intresseområden och expertis[redigera | redigera wikitext]

Expertis
Japanska: Motsvarande ett års gymnasiestudier och 90 poäng högskolestudier i ämnet. Sammanlagt 18 månaders vistelse i Japan. Ämnar skriva en 10 poängs uppsats och komplettera med två terminer extradiciplinära ämnen för erhållandet av en fil.kand. examen.

PC hårdvara och relaterad förtillverkad mjukvara: 10 års erfarenhet. Drygt 20 sammanbyggda datorer, problemlösning, modifiering.

Intresseområden
Farmakologi/idrottsfarmakologi/ biokemi: Ett snart tioårigt intresse för metaboliska processer och farmakologiska inverkningar på människokroppen.

Talade språk: Ett gammalt intresse för talad kommunikation som bryter kultur- och landsgränser. Ett tydligt exempel är (generellt sett) människor av olika nationaliteter som får en "social beteendebubbla" runt sig när de talar ett "Lingua franca" såsom engelska. Denna upplöses när man kommunicerar på "deras" språk. Genom detta intresse har jag lärt mig tala engelska, japanska och norska i större utsträckning, medan franska och holländska än så länge är i första inlärningsstadiumet.

Matlagning: Lekte hellre med kastruller än leksaker vid ung ålder och har lagat/ lagt mig i min egen och min familjs mat sedan ung ålder. På senare tid har matlagningen blivit mer experimentellt baserad. Kemi och matlagning. Exempel: Sötman är Inte syrlighetens motsats! Om din köttfärssås blir för sur - tillsätt inte socker! Sötsur köttfärs är inte allas favorit! Tillsätt hellre en blandning av mjöl och vatten. Såsen blir tjockare, men mindre sur eftersom mjölet är lätt basiskt. Alternativt kan du tillsätta en liten mängd natriumbikarbonat som du finner i vissa kryddhyllor. Om din maträtt blivit för söt - tillsätt inte något surt! Tillsätt istället något med lätt beska såsom spadet av oliver! Om du gör någon efterätt så kan du tillsätta apelsinskal eller en beskare engelsk marmelad, alternativt pulverkaffe.
--Joseph1980 19 mars 2006 kl.05.09 (CET)