Användare:Piechjo

Från Wikipedia

Jag heter Patrik Austin och är hemma från Borgå, Finland. Jag är HuK (kandidat i humanistiska vetenskaper) i nordiska språk vid Helsingfors universitet. Jag är också lärare i engelska och svenska med en specialinriktning mot undervisning av dyslektiker. Sedan februari 2006 är jag med i ett team som gör undervisningsmaterial för ett finländskt förlag.

Jag blev en Wikipedia-redaktör för ett helt annat skäl; det handlade om föråldrad information om mitt band Dolchamar i engelsk Wikipedia som jag åtog mig själv att uppdatera. Men nu att jag håller på med en undersökning om språkundervisning av dyslektiker kan jag också hjälpa till att redigera artiklar om relaterade teman såsom dyslexi, inlärningsstilar, VAK/förnimmelsesystem, "hjärngympa" och accelererad (språk-) inlärning.

Wikipedia har upprepade gånger varit en oersättlig informationskälla för min forskning. Det ser ut som om det mesta som inom pedagogiken sägs om dyslexi och eventuella metoder för att hjälpa dyslektiker lära sig är ogrundat, vilket också bekräfter min erfarenhet i fältet.

Kieltenopettaja Patrik Austin