Användare:VulpesVulpes42

Från Wikipedia
Babel-användarinformation
sv-N Den här användaren har svenska som modersmål.
en-3 This user has advanced knowledge of English.
fr-1 Cet utilisateur dispose de connaissances de base en français.
Användare efter språk

Välkommen till min användarsida! Jag är en svensk Wikimedian på 22 år. Geografi, heraldik och vexillologi hör till mina största intressen, och de flesta av mina bidrag är inom något av dessa områden.

Åsikter och reflektioner om heraldik[redigera | redigera wikitext]

Som den heraldiknörd jag är har jag i detta avsnitt låtit skriva ned några tankar om ämnet, tillägnat dem som kan tänkas vara intresserade.

Regionala och nationella förhållanden[redigera | redigera wikitext]

Latinamerika[redigera | redigera wikitext]

Då jag ofta bläddrat igenom olika heraldikrelaterade kategorier på Wikimedia Commons, har det inte undgått mig att denna region verkar ha utvecklat en heraldisk kultur som nästan genomgående förmår att gå emot konstformens goda seder. Detta kan förvisso te sig som ett rätt så generaliserande påstående – med tanke på de många olika länder som ingår i Latinamerika, vart och ett av dessa med en egen emblematisk tradition – men trots nationella variationer verkar den dåliga (pseudo‐)heraldiken vara gemensam för i stort sett hela regionen (även om det förstås inte är exakt lika illa i varje land). Härunder är ett galleri där så gott som varje latinamerikanskt land finns representerat med ett exempel på territorialheraldik, vilket förhoppningsvis illustrerar min poäng:

Länkar[redigera | redigera wikitext]

Mina användarsidor på andra Wikimedia‐projekt: