Wikipedia:Månadens tävling/Nobelpriset 2012

Från Wikipedia
Tävlingslogg

10/10: Förbereder och fixar.
15/10, 8.24: Tävlingen igång och vi säger välkommen till Dieselmotorvagnar som första deltagare. Lycka till!
19/10, 21.53: Ingen rusning bland deltagandet än så länge, men Dieselmotorvagnar har anmält sig i en kategori till. Nobelmuseet bjuder dessutom in till en skrivstuga tisdag 13 november klockan 17.30 i museets bibliotek, välkomna då!
22/10, 7.52: Förlänger tävlingen en vecka efter försmädlig felräkning.
13/11, 19.34: Märkunderligt lågt intresse för tävlingen, men skrivstugan som pågår nu har utöver tävlingsledaren två deltagare som skriver intensivt uppbackade av Helena från museet som servar med referenslitteratur från bibliotekets digra samlingar.
19/11, 00.23: Avslutar tävlingen och tackar Dieselmotorvagnar och LittleGun för medverkan och bra insatser. Ämnesansvariga på Nobelmuseet ska titta på diffarna nu så återkommer vi snart.

Månadens Tävling: Nobelpriset[redigera | redigera wikitext]

  • Mål: Att förbättra artiklarna om Nobelpristagare.
  • Tid: vecka 42–46, 15 oktober 2012 till och med 18 november 2012
  • Skrivstuga: Tisdag 13 november, 17.30 i Nobelmuseets bibliotek
  • Tävlingsledare: Axel Pettersson (WMSE)
  • Pris: Vinnaren i varje kategori får Den blå rosetten , från Nobelmuseet finns vernissageinbjudningar, nobelglass och visningar i potten.
  • Prisutdelning: Tisdag 4/12, 18.00. Nobelmuseets bibliotek

En prisceremoni kommer att hållas på Nobelmuseet. Alla tävlingsdeltagare som kommer på prisceremonin får nyckelband, pin, blyertspenna och klistermärken med Wikipediapusselgloben på. För vinnare som inte kan delta fysiskt kan uppkoppling via Internet göras. Det är dock inget tvång att delta på prisceremonin. För att kunna få ut ett pris måste man kunna kontaktas av tävlingsledaren, men inte heller det är ett tvång för att kunna delta i, eller vinna, tävlingen. Om man vill vara anonym men har vunnit och vill ha priserna kan man göra sig till känna genom att skicka sina kontaktuppgifter till tävlingsledaren som då bevarar kontots anonymitet.


Vinnare[redigera | redigera wikitext]

Tävlingsledningen (Axel och Helena) har kommit fram till att alla deltagare får varsitt förstapris. Grattis till både Dieselmotorvagnar och LittleGun!

Anmäl en artikel som du deltar med och förbättra den så mycket som möjligt. Den som först anmäler en artikel är den som får tävla med den. Den bästa förbättringen, vilken bestäms genom att en jury med en ämnesexpert från Nobelmuseet och en representant för Wikimedia Sverige bedömer diffen från innan tävlingen startat tills att tävlingen slutat. Man får alltså tillgodoräkna sig alla bidrag som görs i en artikel under tävlingstiden.

Tillåtna artiklar är alla Nobelpristagare, inklusive de som presenterats i år. Det är tillåtet att välja en artikel att förbättra i varje kategori. Man kan således delta med maximalt sex bidrag.

Kategorierna är (med wikipediarepresentant inom parentes): medicin (Adville), fysik (Warrakkk), litteratur (Hannibal), kemi (Ainali), fred (SakJur) och ekonomi.

Medicin[redigera | redigera wikitext]

Användare Artikel Startversion Slutversion Diff
1 Dieselmotorvagnar Gerty Cori start slut diff
2
3
..

Fysik[redigera | redigera wikitext]

Användare Artikel Startversion Slutversion Diff
1
2
3
..

Litteratur[redigera | redigera wikitext]

Användare Artikel Startversion Slutversion Diff
1
2
3
..

Kemi[redigera | redigera wikitext]

Användare Artikel Startversion Slutversion Diff
1 Dieselmotorvagnar Irène Joliot-Curie start slut diff
2 LittleGun Dan Shechtman start slut diff
3
..

Fred[redigera | redigera wikitext]

Användare Artikel Startversion Slutversion Diff
1 LittleGun Henri Dunant start slut diff
2
3
..

Ekonomi[redigera | redigera wikitext]

Användare Artikel Startversion Slutversion Diff
1
2
3
..