Användare:Bongoman

Från Wikipedia

Citat att minnas

Nyss hade SVD en artikel som förtalade folkhjälten Stalin. Nu är det hela kommunismen som skall förljugas av reaktionen. De som dog i Sovjet var förrädare till revolutionen och fosterlandet. Lenin, Stalin och Beria gjorde processen kort och räddade världen. Dessa omänskliga individer skulle utan vidare gått i pakt med Hitler. Vi vet hur det skulle slutat. Kommunismen räddade världen.
– Anonym på SVD debatt 2007
Vi har höga skatter på miljöförstörande utsläpp för att minska utsläppen, vi har höga skatter på alkohol för att folk ska dricka mindre och vi har höga skatter på tobak för att folk ska röka mindre.

Om vi då höjer skatten på investeringar och arbete så leder det till…?

Det är avslutningen på ovanstående mening som socialdemokraterna aldrig riktigt lyckats få till.

Gunnar Axén
Socialism in all its forms is irreconcilable with freedom. That's a fact. The fundamental idea of socialism is collectivism, i.e. that all powers are administrated by an elite on behalf of everybody.
– Aqurette 2007
Socialism är när en grupp av människor har rätt att stjäla dina tillgångar för att ge till sig själva i solidaritetens namn.
– Bongoman 2007
How do you tell a communist? Well, it's someone who reads Marx and Lenin. And how do you tell an anti-Communist? It's someone who understands Marx and Lenin.
Ronald Reagan

socialstatsunge subst. ~n socialstatsungar

  • (ung) person uppväxt i Sverige från 1970-talet och framåt, särsk. om sådan som anses sakna tillfredsställande historiekunskaper och personlig moral (starkt nedsätt.): socialstatsungarna kastade sten på polisen; som alla i Ung Vänster är hon en hjärntvättad ~e

solidaritet subst. ~en verb. solidarisk

  • (ung) alla ska med eller i högerkretsar, alla ska ha det lika dåligt. Solidaritet ger staten rätt att ta en (stor) del av din inkomst för att ge till sig själva eller till de som är för lata för att arbeta.

Bra att ha


Vackra bilder

Jag har dammsugit Flickr på bilder av en svunnen tid. Lägg gärna till en fyndig bildtext på de som är tomma. Plus några till.

Östeuropa

Kuba

Nordkorea

Övriga länder

Lite klämkäcka videoklipp