Användare:Emmyrocker

Från Wikipedia

Emmyrocker, eg. Emil Kristoffer Lundberg föddes 3 maj 1991 i Malmö. Han är en svensk muiker och har spelat med ett antal olika band, 2008 gick han med i ett screamoband At the highest hope som basist, men senare gick han över som gitarrist i samma band. Hans huvudinstrument är gitarr men han spelar även trummor, bas, munspel och ett antal andra instrument.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Han började spela gitarr vid 12 års ålder. Hans första gitarr var en vit Squier Stratocaster som egentligen är hans pappas. Han är inspirerad av en mängd olika musiker tex Judas Priest, Thin Lizzy, Whitesnake, Iron Maidens gitarrister, Yngwie Malmsteen, Bruce Kulik och Zakk Wylde (som principen i en del av hans stil kan förknippas med har han själv påstått), men framför allt Angus Young från hans favoritband AC/DC och många andra.

EQ[redigera | redigera wikitext]

Just nu använder han sig av en Les Paul Classic av Gibson vilket är hans favoritmärke tillsammans med en Jcm 800 av Marshall vilket också är ett av hans favoritmärken.

Övrigt[redigera | redigera wikitext]

Han lyssnar på allt mellan Blues och nästan lite Black Metal i vissa fall och har en mängd favoritband men mest är han inne på 70 och 80tals Hårdrock så som AC/DC, Kiss och Iron Maiden.

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

2008 - At the highest hope Ep, A Different Point Of View. 2008 - Lazy Ep, Titel okänd.