Bröderna Wright

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Den här artikeln handlar om flygpionjärerna Orville och Wilbur Wright. För krutkonspiratörerna, se John och Christopher Wright.
Tidigt flygförsök.
Bröderna Wrights flygplan.
Demonstrationsflygning för USA:s armé den 17 september 1908.

Bröderna Wright, Orville Wright och Wilbur Wright, är allmänt kända för att vara de första som framgångsrikt byggde en motordriven flygmaskin enligt principen "tyngre än luft".

Bröderna drev en cykelverkstad i Dayton, Ohio. De hade under lång tid experimenterat och studerat flygning.[1] De analyserade Otto Lilienthals försök och konstruktioner och kom fram till att det var nödvändigt med en ändring av vingarnas välvning för att få kontroll på farkosten under flygning. År 1900 byggde de sitt första fullskaliga glidflygplan, som de provflög i Kitty Hawk, North Carolina. Ett dussintal bemannade flygningar genomfördes och uppmuntrade över resultaten återvände de till Dayton för att bygga ett större flygplan. I Dayton konstruerade och byggde de en vindtunnel för att testa olika vingtyper både på monoplan, biplan och triplan. Resultaten visade att de var tvungna att öka förhållandet mellan vingens längd och bredd, samt att ge den en mindre buktning. Under 1903 genomförde bröderna ca 1 000 flygningar på Kill Devil Hills med sitt tredje glidflygplan. Resultaten var en fullständig framgång så de var redo för det stora steget, införande av en kraftkälla (motor).

Den 14 december gjordes det första försöket med Flyer 1 men eftersom Wilbur var ovan med styrningen så lyfte han planet för kraftigt så att planet störtade ganska snabbt, planet gick sönder men reparerades snabbt.

Den 17 december 1903 vid Kitty Hawk skedde så den första flygningen med motor, flygplanet döptes senare till The Flyer. Orville flög i 12 sekunder och flygsträckan blev 36,5 meter. Wilbur genomförde den andra flygningen som varade 11 sekunder med tillryggalagda 53 meter, ytterligare 2 flygningar genomfördes denna dag, men proven fick avbrytas eftersom en vindby fångade upp planet och vände det över ända. Motorn de använde vid sina första flygningar var en 4-cylindrig vattenkyld radmotor på 16hkr vid 1200 varv/min.[2]

Inget av dessa påståenden är dock historiskt bekräftade.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Wilbur Wright Working in the Bicycle Shop”. World Digital Library. 1897. http://www.wdl.org/en/item/11373/. Läst 22 juli 2013. 
  2. ^ ”Telegram from Orville Wright in Kitty Hawk, North Carolina, to His Father Announcing Four Successful Flights, 1903 December 17”. World Digital Library. 1903-12-17. http://www.wdl.org/en/item/11372/. Läst 22 juli 2013.