Charmör på danshumör

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Charmör på danshumör
Förlag Carlsen
Semic
Utgiven 1992
Serie Bert
Upphovsmän
Manusförfattare Måns Gahrton
Tecknare Johan Unenge
Originalpublicering
Språk Svenska
Kronologi
Uppföljare Trubadur på flörtartur

Charmör på danshumör utkom 1992 och är det första seriealbumet i den tecknade serien om Bert Ljung, skapad av de svenska författarna Sören Olsson och Anders Jacobsson. Albumet är tecknat av illustratören Johan Unenge. med manus av Måns Gahrton.

Albumet är baserad på den första Bert-boken, Berts dagbok.

Omslag[redigera | redigera wikitext]

Omslaget visar Bert dansandes, medan två tjejer tittar på.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Bert har fått glasögon, och är mycket missnöjd med det. Han ogillar sin klasskamrat Klimpen. Hans bästa kompis är Åke.

Bert blir sedan kär i Rebecka i parallellklassen. Det börjar även en ny elev i Berts klass, Erik, som ganska snart får namnet "Lill-Erik". När Bert skall ha födelsedagsfest, bjuder han Rebecka, för att kunna få en chans att bli tillsammans med henne. Det hela blir dock misslyckat, då Klimpen tvingar honom att daska henne i baken med en gummiorm. Därefter är Rebecka inte intresserad av Bert.

Bert blir snart intresserad av Nadja, som går på Jungbergska skolan, och spelar fiol i samma orkester som Berts klasskompis Torleif. Dock så har hon tre raggar-brorsor som skrämmer Bert: Roffe, Ragge och Reinhold.

Eftersom Bert vet att Nadja spelar fiol, så går han och Åke på en av hennes konserter. De blir dock utslängda eftersom Åke ställer sig upp och skriker "–Höj volymen!", då Åke trott att det skulle vara en hårdrockskonsert.

Bert och Åke gör äckliga drinkar som de bjuder Åkes lillasyster Doris på.

Bert ringer till Nadja, efter stor tvekan, och säger att han är intresserad av fiolmusik. Detta gör att Bert börjar träna på att spela fiol. Detta blir dock impopulärt av föräldrarna och grannarna. När Berts mamma, Madelene, ber Bert att springa ett ärende med blommor till tant Toril på ögonavdelningen på sjukhuset, träffar han Nadja på vägen dit. Hon frågar vem blommorna är till. Bert ger dem då till Nadja.

Bert och Nadja har stämt träff på en parkbänk. Han ristar in initialerna N.N. (som i Nadja Nilsson) och ett hjärta i en ek. När hon väl kommer dit, så ristar hon in initialerna B.L. [som i Bert Ljung) under hjärtat.