Dusty Hill

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Dusty Hill och Billy Gibbons 1983.

Joseph Michael "Dusty" Hill, född 19 maj 1949 i Dallas, Texas, är en amerikansk musiker, basist i rockbandet ZZ Top. Han startade bandet 1969 tillsammans med trummisen Frank Beard, som han tidigare spelat med i American Blues, och gitarristen och sångaren Billy Gibbons.

Dusty har en bror, Rocky Hill, som ingick i ett lokalt band tillsammans med Frank Beard. I slutet på 1960-talet träffade Dusty och Frank Billy Gibbons och så bildades ZZ Top. Dusty Hills smeknamn inom bandet är "Leather lungs"

Under oklara förhållanden togs Dusty Hill in på sjukhus med en skottskada i vaden i slutet på 1980-talet (exakt årtal okänt). En utredning gav ingen entydigt svar på händelseförloppet men det klassades senare som en olyckshändelse i hemmet och inget åtal väcktes. Senare rykten, som varken dementerats eller bekräftats av Hill, säger att han förvarade ett handeldvapen i stövelskaftet. Vapnet ramlade av en olyckshändelse ur stövelskaftet och brann av. Hill har också en lång medicinsk historia med hepatit C och cancer, förorsakad av just hepatit C. Flera gånger har turnéer och framträdande fått ställas in p g a återkommande akuta insjuknanden.