M.I. High

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

M.I. High är en tv-serie producerad av BBC, som i Sverige sänds på Barnkanalen. Den handlar om ett gäng unga agenter som jobbar för MI9 (sektion av Storbritanniens underrättelsetjänst). Deras uppdrag är att bekämpa brottsorganisationen Skull och skydda världen från faror. Skulls ledare heter Stormästaren och MI9:s ungdomsagenter heter Rose Gupta, Carrie Stewart och Oscar Cole. I tidigare säsonger var det dock andra ungdomsagenter, de hette Daisy Miller, Blane Whittaker och Rose Gupta. Ungdomsagenternas ledare heter Frank London, i tidigare säsonger Lenny Bicknil. M.I.High finns på flera olika språk. De svenska rösterna spelades in på Riviera Sound i Stockholm.

Skådespelare[redigera | redigera wikitext]

 • Kenneth Flatley (Saint Hopes / Saint Hearts rektor och är med i alla säsonger), spelad av Chris Stanton. Han är omedveten om de spionage tillsammans med mycket annat som händer i skolan. Han är den enda karaktären som varit med i alla 6 säsongerna. I säsong 6 när Mr Flatley blir inlåst tror han att Stella har en god relation med Frank.
 • Frank London (Är Saint Hopes & Glud hjärtats vaktmästare / MI High's instruktör, säsong 3,4,5,6 & 7) är en MI9 agent som spelar Saint Heart & Saint Hopes vaktmästare. Frank är också fadersgestalt för alla hans agenter, men speciellt för Oscar Cole och Zoe. Spelas av Jonny Freeman. Har varit tillsammans med Stella och de har en fortsatt speciell relation.
 • Aneisha Jones (är elev på Guld hjärtat och MI9 Spion, Serie 6-7), spelad av Oyiza Momoh. Aniesha Jones är en agent som jobbar med Dan, Tom och Zoe och i säsong 7 är det Keri istället för Zoe. Mrs. King är Aneishas faster. Aniesha är bra på utklädning, det är bra när man är spion.
 • Dan Morgan (Är elev på Guld hjärtat och MI9 Spion, Serie 6-7), spelad av Sam Strike. Dan är bra på "karate", det är också bra när man är agent.
 • Tom Tupper (är elev på Guld hjärtat och MI9 Spion, Serie 6-7) spelad av Oscar Jacques. Tom är kontors-agent och väldigt smart.
 • Zoe (Är elev på Guld hjärtat och MI9 Spion, Serie 6), spelad av Natasha Watson. Hon är också bra på karate. Hon har flera syskon eftersom hon är en av de kloner som är Mästerhjärnans, i säsong 7 åker hon för att träffa dom och det är därför hon inte är med i säsong 7.
 • Keri (är elev på Guld hjärtat och MI9 spion, Serie 7), spelad av Julia Brown. Keri har ingen riktig sak hon är bra på som dom andra har, men hon lär sig snabbt.
 • Rose Gupta (Saint Hopes elev och MI9 Spion, serie 1-5), spelad av Ratchel Petladwada. Rose är hjärnan i gänget med agenterna Oscar och Carrie i säsong 3-5 och med Daisy och Blane i säsong 1-2.
 • Oscar Cole (Saint Hopes elev och MI9 Spion, serie 3-5), spelad av Ben Keerfot. Oscar är bra på utklädning.
 • Carrie Stewart(Saint Hopes elev och MI9 Spion, serie 3-5), spelad av Charlene Osuagwu. Carrie är bra på karate och gympa.
 • Blane Whittaker (Saint Hopes elev och MI9 Spion, säsong 1-2), spelad av Moustafa Palazli. Blane är bra på karate och sånt.
 • Daisy Miller (Saint Hopes elev och MI9 Spion, säsong 1-2), spelad av Bel Powley. Daisy är bra på utklädning.
 • Lenny Bicknall(Saint Hopes Vaktmästare & MI High's instruktör, säsong 1-2), spelad av Danny John-Jules. Han var en MI9 agent som spelar rollen som Saint Hope Skolans vaktmästare. Han har varit med MI9 i många år och har varit involverad i flera spionage uppdrag. Hans egen personliga spion gadget är en signalanordning dolt i handtaget på sin kvast, som han använder när han är vaktmästare för att kontakta agenter under deras lektioner. Lenny flyttar vidare M.I. High före säsong 3, och ersätts av Frank.
 • Stormästaren (SKUL Superskurk, serie 1-5, första avsnittet i säsong 6.), spelad av Julian Bleach och röst av Kerry Shale (serie 1), Winnie Mromria (serie 5). Ledaren för SKUL, Samhällets Krimilella Underjordiska Liga. Han äger en vit kanin som han kallar General Flopsy. Stormästaren visar aldrig sitt ansikte i något av avsnitten, han är alltid dold i skuggorna, eller täckt med solglasögon och en scarf. Den nya Stormästaren, spelad av Julian Bleach och röst av Kerry Shale (säsong 1), Winnie Mromria (serie 5). I säsong fyra för Carrie och Rose se S.K.U.L. Huvudkontoret för sig själva. Vid beslut att dra sig tillbaka till hans dolda bunker på golvet i Indiska oceanen, mot slutet av "The Fugitive," Stormästaren vänder ner hans brorson Agent Noll erbjudande om att fortsätta driften av SKUL - Föredrar att lämna jobbet i kunniga händer till General Flopsy istället.
 • Stormästarinnan, är en superskurk och' spelad av Tracy Ann Oberman. I fjärde säsongen togs S.K.U.L över av Stormästarinnan med hjälp av robotdjur.
 • Mrs King (Saint Hopes & Guld hjärtats biträdande rektor, säsong 3-5 & 7 & faster till Aneisha), spelad av Channelle Owen.
 • I säsong 1-5 är det S.K.U.L dom måste stoppa och i säsong 5 & 6 är det KORPUS.

Svenska dubbningsröster[redigera | redigera wikitext]