Joakim Thelin

Från Wikipedia
Joakim Thelin
NationalitetSverige Sverige
Född1 september 1992 (31 år),
Stockholm
Spelardata
PositionHögerforward
SkjuterHöger
Längd194 cm
Vikt100 kg
Klubbar
KlubbIK Oskarshamn, SHL
Tidigare klubbarAIK
Västerviks IK Kallinge-Ronneby Helsingborg Alvesta
Övrigt
Proffsår2016–

Joakim Thelin, född 1 september 1992 i Stockholm, är en svensk professionell ishockeyspelare som spelar för IK Oskarshamn i SHL. Joakim Thelin är son till den före detta ishockeyspelaren Mats "mördarn" Thelin som spelade främst i AIK och Boston Bruins under sin aktiva karriär.

Joakim Thelin inledde sin karriär i AIK som han lämnade 2012 och spelade sedan för Kallinge-Ronneby och Helsingborg i Hockeyettan samt Alvesta i Hockeytvåan innan han 2015 gick till Västerviks IK.

Under säsongen 2015/2016 var Joakim Thelin en av Västerviks bästa spelare när klubben för första gången tog klivet upp i Hockey-Allsvenskan. Trots den framgången valde han att lämna klubben för spel i AIK.

Men efter två säsonger i Stockholm med Gnaget fick Joakim Thelin våren 2018 inte något nytt kontrakt med AIK utan hamnade återigen i östra Småland, denna gång i IK Oskarshamn där han var en av lagets bästa spelare när klubben gjorde en strålande säsong och sensationellt tog klivet upp i Svenska Hockey Ligan "SHL".

På tolv kvalmatcher gjorde Joakim Thelin sex mål. Det som sticker ut är i match tre av den Hockey-Allsvenskan finalen borta mot AIK, där han krutade upp ett stenhårt skott i krysset 19.59 samt i den sjätte kvalmatchen mot Timrå där han stod för två viktiga mål.

Prestationerna under säsongen 2018/2019, framför allt under kvalet, har gett Joakim Thelin kultstatus i hockeytokiga Oskarshamn.

Under tre säsonger i SHL har Joakim Thelin etablerat sig som en hårt arbetande spelare, laglojal och uppskattad.

Den 17 april 2022 meddelande Joakim Thelin på instagram att han lämnar IK Oskarshamn.

Klubbar[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]