Sandra Kastås

Från Wikipedia
Sandra Kastås
Pressbild från Orakel PR med Sandra Kastås som myntade uttrycket ”att göra en schäfer” som motsats till att pudla för att visa på hur företag bör våga lite mer i sin kommunikation.

Sandra Ulrika Kastås, född 1984, är en svensk PR-kvinna och författare.

Kastås är kommunikationschef för Mensa International och driver den egna byrån Orakel PR. Hon lanserade uttrycket ”att göra en schäfer” som motsats till att pudla för att visa på hur företag bör våga lite mer i sin kommunikation. Hon har tidigare varit PR-ansvarig för TEDxStockholm och Mensa Sverige. Kastås har också en egen PR-kurs via Distansinstitutet. 2018 blev hon ordförande för branschföreningen Svenska PR-företagen.

Vid sidan av PR-yrket är Kastås förtroendevald kommunalpolitiker för Socialdemokraterna och sitter i stadsdelsnämndenKungsholmen/Essingeöarna i Stockholm under mandatperioden 2018–2021. Under september 2020 släppte hon dessutom sin första bok "Bli Företagarinna. Tio mentala hinder för att starta företag och hur du övervinner dem." I boken förenar Sandra sitt långvariga engagemang för jämställdhetsfrågor med ambitionen att inspirera fler kvinnor att starta företag. Under 2020 startade hon bolaget Diversity Board, tillsammans med Eva Brådhe, med visionen att förändra maktens korridorer och näringslivets toppskikt genom att rekrytera in mer mångfald och fler perspektiv till styrelser och ledningsgrupper.

Referenser[redigera | redigera wikitext]