Sultan Kösen

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Fingerprint (4045876833).jpg

Sultan Kösen, född 10 december 1982 i Mardin, Turkiet, är världens längsta man med 251 cm. Han tog över titeln 2009 efter Bao Xishun. Han har också världens största händer (27,5 centimeter) och fötter (36,5 centimeter). Hans ben är ungefär 113 cm långa och ärmarna ungefär 97 cm. Kösen väger ungefär 137 kg.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Kösen bor med sina föräldrar, en syster och tre bröder, dom är alla i normal storlek. Kösen kunde inte fortsätta sin utbildning på grund av sin längd så han började delvis som bonde. Trots hans längd så lever han ett ganska normal livstil och tycker om att spela dataspel med sina vänner.

Kösen säger att fördelarna att vara lång är att man har en bra utsikt och man kan hjälpa till i familjen med hushållssysslor som att byta glödlampor och hänga gardiner. Kösen säger också nackdelar att det är svårt att hitta kläder, hitta passande skor och att passa in i normalstora bilar.

Oktober 2013 så gifte sig Sultan Kösen med Merve Dibo som kommer från Syrien.

Den 13 november 2014 så mötte Kösen tillsammans med Guinness World Records för första gången i sitt liv Chandra Bahadur Dangi som är den kortaste mannen som någonsin uppmätts i London.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]