Vi har så mycket att säga varandra

Från Wikipedia
Vi har så mycket att säga varandra
Singel av Ulla Billquist & Gösta Jonsson
B-sida"Mademoiselle"
UtgivenJuni 1940
FormatGrammofonskiva
InspeladStockholm, Sverige Sverige, 23 maj 1940
GenreSchlager
SkivbolagSonora
LåtskrivareJules Sylvain
Åke Söderblom

Vi har så mycket att säga varandra, skriven av Jules Sylvain (musik) och Åke Söderblom (text), är en sång ur filmen "Kyss henne!" från 1940.[1] I filmen sjungs den av Annalisa Ericson och Åke Söderblom. Den spelades samma år också in av Ulla Billquist tillsammans med Gösta Jonsson [2], och blev en av årets mest populära låtar. I sin memoarbok Mina sju liv berättar Annalisa Ericson om sångens uppkomst:

"Jag frågade Weyler [Hildebrand] vad jag skulle sjunga framför den torftiga ridå som redan var upphängd i ateljén. 'Inte fan vet jag', sa Weyler, 'men vi har Jules Sylvain här i dag så han får väl tota ihop någonting under lunchen.' Sagt och gjort. Sylvain och Åke Söderblom åkte till restaurang Stenvillan och åt lunch och under tiden skrev Åke texten på en matsedel. Musiken lekte Jules fram på en flygel efter den goda lunchen och för mig var det bara att lära mig numret." [3]

Sången har spelats in av svenska dansband som Jigs (1974) [4] och Vikingarna (1992) [5]. Jigs inspelning låg på Svensktoppen i elva omgångar under perioden 8 september till 17 november 1974, och den låg etta från fjärde veckan ända fram till den sista [6].

Musikern Nils Dacke spelade in melodin på albumet "Nils Dacke spelar partyorgel 3" 1975 [7]. Andra inspelningar har gjorts av Stig Lorentz 1984 [8] och Lill-Arnes 2003 [9] samt 2007 av Leif Hagbergs [10].

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]