Wild Child

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Wild Child
Genre Komedi
Drama
Romantik
Regissör Nick Moore
Producent Tim Bevan
Eric Fellner
Diana Phillips
Manus Lucy Dahl
Skådespelare Emma Roberts
Alex Pettyfer
Natasha Richardson
Johnny Pacar
Originalmusik Michael Price
Fotograf Chris Seager
Klippning Simon Cozens
Premiär 17 november 2009
(USA)
30 januari 2009
(Sverige)
Speltid 98 min
Land  USA

 Storbritannien

 Frankrike
Språk Engelska
IMDb

Wild Child är en tonårsfilm från 2008 i regi av Nick Moore. I huvudrollerna syns bland andra Emma Roberts, Alex Pettyfer och Natasha Richardson. Filmen var Natasha Richardsons sista film, som avled efter en skidolycka i 2009.

Inspelningen av filmen skedde både i England och Los Angeles. Filmen släpptes på DVD den 3 juni 2009 och är 95 minuter lång.

Handling![redigera | redigera wikitext]

16-åriga Poppy Moore är en självupptagen och otäckt rik överklasstjej från Los Angeles. Efter att en fest spårat ur, får hennes pappa nog och skickar henne till en internatskola i England för att få ordning på henne. Poppy längtar tillbaka till friheten men när hon gör allt i sin makt för att bli relegerad, ställs den amerikanska prinsessan inför en värdig motståndare: engelska flickor och lärare som inte tolererar hennes bortskämda sätt.

Poppy inser till slut att hennes dåliga beteende inte kommer att leda någonvart, så tillsammans med sina nya vänner och rumskamrater planerar hon en ny flyktplan. Men snart börjar hon undra om det inte kan vara värt att stanna trots allt för hon ser sin mamma på en bild när hon ska erkänna för rektorn att hon tänt eld på köket.

Skådespelare[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]