ÅWL Arkitekter

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

ÅWL Arkitekter är ett arkitektkontor med ca 120 medarbetare i Stockholm och Norrköping. Företaget grundades 1983 och namnet ÅWL kommer från första bokstaven i efternamnen hos de tre grundarna Tomas Åsberg, Per Wångstedt och Olof Lotström. Företaget arbetar huvudsakligen med bostäder, landskapsarkitektur, stadsbyggnad och kommersiella byggnader. VD för ÅWL Arkitekter är Cecilia Holmström[1].

Bland ÅWL Arkitekters arbeten kan nämnas en rad bostadshus och områden i Stockholm, som till exempel Kvarteret Lusten på Kungsholmen, Svea Torn och Starrbäcksängen på Gärdet, Fredriksdal och Sjöstadspiren i Hammarby Sjöstad och Kajen 5 i Liljeholmen. Dessutom arbetar företaget med projekt som stadsplanen för Kvarnholmen i Nacka och Öster Mälarstrand i Västerås. I Norrköping har ÅWL Arkitekter ritat en rad profilbyggnader, som t.ex. Visualiseringscenter C, Magnentus Tower och Stadium Arena, och även flera centrala kvarter. I Ängelholm har ÅWL ritat Vattnets Hus och i Stockholm stod företaget för utformningen av fastigheten Storseglet 3 i nya bostadsområdet Gröndal Strand.

Arbeten i urval[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Cecilia Holmström tillträder som VD på ÅWL den 11 maj”. ÅWL Arkitekter. 30 april 2020. https://awlark.se/nyheter/cecilia-holmstrom-tilltrader-som-vd-pa-awl-den-11-maj/. Läst 19 maj 2020. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]