After the Wedding

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
After the wedding
(After the wedding)
GenreDrama
RegissörBart Freundlich
ManusBart Freundlich, Susanne Bier
SkådespelareJulianne Moore, Michelle Williams, Billy Crudup
Premiär
Speltid112 minuter
LandUSA
SpråkEngelska
Nyinspelning avEfter bröllopet av
Susanne Bier
IMDb SFDb

After the Wedding är en amerikansk dramafilm från 2019 skriven och regisserad av Bart Freundlich. Det är en nyinspelning av Susanne Biers film Efter bröllopet från 2006. Rollerna spelas av Julianne Moore, Michelle Williams, Billy Crudup och Abby Quinn.

Filmen hade världspremiär på Sundance Film Festival den 24 januari 2019 och släpptes i USA den 9 augusti 2019 av Sony Pictures Classics.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Isabel (Williams) är medgrundare till ett barnhem i Sydindien. Hon reser till New York för att träffa Theresa (Moore), som håller på att sälja sitt företag och söker en värdig välgörenhet att skänka pengar till. Isabel är frustrerad över att behöva resa halvvägs över jordklotet, men går med på mötet som sker dagen före Theresas dotter Graces (Quinn) bröllop.

Vid bröllopet blir Isabel överraskad av att Theresas make är hennes tidigare flamma, Oscar. Under Theresas tal upptäcker Isabel att Grace i själva verket är hennes biologiska dotter som hon fick tillsammans med Oscar, men som skulle ha getts upp för adoption. Isabel får veta att, efter att hon skiljt sig från Oscar, adopterade han Grace själv, innan han träffade och gifte sig med Theresa flera år senare.

Trots att Theresa förnekar att hon kände till Isabels identitet i förväg, pressar hon Isabel till att lära känna Grace och återkoppla med Oscar. Theresa hittar hela tiden på nya ursäkter för att förlänga Isabels vistelse. Hon gör även klart att hennes (ständigt växande) donation är beroende av att Isabel stannar kvar i New York.

Så småningom visar det sig att Theresa är döende, en hemlighet som hon hållit hemlig från hela familjen. Målet md hennes ansträngningar att hålla kvar Isabel har varit att installera henne som en ny moderfigur för både Grace och Theresas egna åttaåriga tvillingpojkar.

Vid filmens slut är alla hemligheter ute och en överenskommelse nås innan Theresas bortgång. Isabel återvänder kort till sitt barnhem, och bjuder in pojken som hon räddat och uppfostrat från barndomen att följa med henne till New York.

Roller[redigera | redigera wikitext]

Premiär[redigera | redigera wikitext]

Filmen hade sin världspremiär på Sundance Film Festival den 24 januari 2019. Strax där efter förvärvade Sony Pictures Classics distributionsrättigheterna till filmen och satte premiärdatum till den 9 augusti 2019.[1] Filmen hade svensk premiär den 29 november 2019.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Fleming Jr, Mike (May 14, 2019). ”Julianne Moore-Michelle Williams Sundance Fest Opener 'After The Wedding' Acquired By Sony Pictures Classics”. Deadline Hollywood. https://deadline.com/2019/05/julianne-moore-michelle-williams-sundance-fest-opener-after-the-wedding-sony-pictures-classics-deal-1202614952/. Läst 14 maj 2019. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]