Almonte

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Torget i Almonte (Plaza Virgen del Rocío).

Almonte är ett samhälle i provinsen Huelva, Andalusien, Spanien. År 2008 hade samhället drygt 21 000 invånare.[1] Området är 861 km² stort och har en befolkningstäthet på 22,8 invånare/km². Det ligger 75 m över havet och 55 km från provinshuvudstaden Huelva. I närheten av Almonte finner man stranden Matalascañas, byn El Rocío och nationalparken Doñana.

Fritid[redigera | redigera wikitext]

Almonte har ett kulturhus där det bland annat ges kurser i teckning, gitarr och dans. Ibland anordnas gratis teaterföreställningar.

Det finns ett multisportcenter "El polideportivo" där de bland annat har fotbollsplaner och en simhall. Den inrymmer en 25 meter lång bassäng med 6 banor och en barnbassäng inomhus. Vattnet är salt och 27 grader varmt. De ger simkurser för såväl barn som vuxna men man kan även gå dit och motionssimma. De har även utomhusbassänger som bara är öppna på sommaren.

Klimat[redigera | redigera wikitext]

Zonen har medelhavsklimat men med påverkan från Atlanten. Somrarna är mycket heta och vintrarna milda. Det regnar inte så mycket i Almonte, nederbörden överstiger inte 700 mm/år, vilket ändock är tillräckligt för att hålla Doñana fuktigt.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från spanskspråkiga Wikipedia
  1. ^ http://www.juntadeandalucia.es/institutodeestadistica/sima/htm/sm21005.htm

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]