Assicurazioni Generali

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Assicurazioni Generali S.p.A.)
Assicurazioni Generali S.p.A.
Generali wordmark logo.svg
TypPublikt aktiebolag
HuvudkontorItalien Trieste, Italien
NyckelpersonerPhilippe Donnet, VD
BranschFinansiella tjänster
Antal anställda76 000 (2015)
Historik
Grundat1831
GrundareJoseph Lazarus Morpurgo[1]
Ekonomi
Omsättning74,2 miljarder (2015)[2]
Övrigt
SloganBättre styrka av lejonet
WebbplatsAssociazione Generali S.p.A.
Symbolen för Assicurazioni Generali är hämtad från riket Venedigs flagga, upplöst av Napoleon I tre decennier innan bolaget grundades
Generalis närvaro i världen.

Associazione Generali S.p.A. är det största livförsäkringsbolaget i Italien och ett av de största i Europa och världen. Bolaget har sitt huvudkontor i Trieste, Italien. Under namnet Imperial Regia Privilegiata Compagnia di Assicurazioni Generali Austro-Italiche, grundades företaget den 26 december 1831. Vid den tidpunkten var Trieste den viktigaste hamnstaden i Österrike-Ungern imperiet, och företaget växte i betydelse och blev ett av de största försäkringsbolagen dels i Italien dels i Centraleuropa.

Idag är Generali främst verksamt i Europa, Mellanöstern och Ostasien, med stora marknadsandelar i Italien, Tyskland (under namnet AMB Generali), Frankrike, Österrike, Serbien, Spanien, Schweiz, Israel, Japan, Kina och Federationen Bosnien och Hercegovina, med sekundär verksamhet i Latinamerika, till exempel i Panama.

Under 2007 var Assicurazioni Generali Group fjärde största försäkringskoncernen i världen mätt per intäkt efter AXA (Frankrike), Allianz (Tyskland), och Berkshire Hathaway (USA). Under 2009 hade de en intäkt på 103,1 miljarder US-dollar.

Kända anställda[redigera | redigera wikitext]

  • Franz Kafka jobbade mellan 1 november 1907 och 15 juli 1908 för Assicurazioni Generali vid dess kontor i Prag, Tjeckien.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]