Bärgslagsbladet/Arboga Tidning

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Bärgslagsbladet)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Arboga Tidning
PublikationstypMorgontidning
Grundad1850
HuvudkontorEsplanaden 8 Köping
Politisk beteckningLiberal
SpråkSvenska
Frekvensmån-ons-fre
Upplaga3 400
FormatTabloid
HuvudägareMittmedia
Webbplatshttp://bblat.se
Bärgslagsbladet
PublikationstypMorgontidning
Grundad1890
HuvudkontorEsplanaden 8 Köping
Politisk beteckningLiberal
SpråkSvenska
Frekvensmån–ons-fre
Upplaga7 300
FormatTabloid
HuvudägareMittmedia
Webbplatshttp://bblat.se

Bärgslagsbladet/Arboga Tidning (Bbl/AT), svensk morgontidning som ges ut tre dagar i veckan i print (från och med 1/1 2017) och sju dagar i veckan som e-tidning i de tre kommunerna i Västra MälardalenKöping, Arboga och Kungsör – samt i Hedströmsdalen (norra Köping-södra Skinnskatteberg) med omnejd. Sammanlagd upplaga: cirka 11 000 exemplar.

Från början var det två skilda tidningar: Arboga Tidning som grundades 1850 och Bärgslagsbladet 1890. Den 30 oktober 1970 slogs tidningarna ihop och blev till två utgåvor av en tidning: Arboga Tidning som delas ut i Arboga med en upplaga på 3 400 exemplar och Bärgslagsbladet som delas ut i Köping och Kungsör samt Hedströmsdalen med en upplaga på 7 300. Tidningen bevakar i första hand lokala nyheter.

Tidningen ägs av Mittmedia tillsammans med systertidningarna Fagersta-Posten, Sala Allehanda och Avesta Tidning, under samlingsbeteckningen Ingress-tidningarna (under åren 1995-2008 gavs de fem Ingress-titlarna ut i ett eget bolag, Ingress Media AB).

Ansvarig utgivare är chefredaktör Daniel Nordström, som också är ansvarig utgivare för Fagersta-Posten, Sala Allehanda och VLT, Vestmanlands Läns Tidning samt Norrtelje Tidning, Länstidningen i Södertälje och Nynäshamns-Posten. Stf utgivare på Bbl/AT är nyhetschef Cecilia Rindbäck Vangbo.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]