Elizabeth Allen

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Beth Allen)
Hoppa till: navigering, sök

Elizabeth Allen, Beth, född den 28 maj 1984 i Auckland, Nya Zeeland. Allen har skådespelat sedan 1993 och är förmodligen mest känd för sin roll som Amber i TV-serien The Tribe.

Allen har varit med i ett antal TV-reklamer, filmer, teateruppvisningar och TV-serier. Hennes första stora roll var i Cloud 9:s TV-serie The Legends of William Tell år 1998, där hon spelade prinsessan Vara. Hon har även haft en huvudroll i avsnittet "The Green Dress" i TV-programmet William Shatner's A Twist in the Tale år 1999 och gästroller i Xena - Krigarprinsessan, Power Rangers och Outrageous Fortune.

Om Amber i The Tribe[redigera | redigera wikitext]

Allen fick rollen som Amber år 1998 och var med i den första säsongen, innan hon lämnade serien för att koncentrera sig på skolan. Hennes karaktär dödades i en explosion för att förklara hennes frånvaro. Dock återvände Allen till serien två år senare; hon kom tillbaka i säsong 3 som Eagle/Amber och hon har varit med i alla säsonger från det.

Amber är en naturlig ledare, hon är attraktiv och intelligent. Hon är omtänksam och tänker ofta på andra mer än på sig själv, även om hon kan vara sträng och hård ibland. Hon är respekterad i Galleriråttorna, där hon även är en av ledarna. Hon är hjärtat och själen i stammen och var med och byggde upp den. När Amber pratar lyssnar alla. Även utanför stammen är Amber respekterad. Många av de andra ungdomarna i staden ser upp till och litar på henne. Hon har stött på många problem genom säsongerna. Hon har blivit kidnappad och bortförd ett antal gånger, mist personer hon älskar och nästan blivit dödat två gånger. Men trots detta kämpar hon alltid vidare. Hennes ljusstråle i mörkret är hennes son Baby Bray.

Amber har mött kärleken ganska många gånger genom säsongerna, Sasha, Pride, Bray och Jay. Bray är pappan till hennes son. Trudy och Amber blir bästa vänner och de får stå ut med mycket tillsammans. Jack och Dal är också väldigt nära Ambers hjärta. Amber "dör" i en explosion i slutet av säsong 1, men blir räddad av Pride som tar henne till Eco-stammen som "adopterar" henne. De två blir ledare av stammen och lever ett fridsamt och lyckligt liv. När Pride är ute möter han Lex och Bray och de övertalar honom att leda dem till Eco-Stammen där de ser Amber, fast nu heter hon Eagle. Efter övertalning följer hon och Pride med till staden och hon blir återigen en Galleriråtta.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]