Beverley Mitchell

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Beverley Mitchell
FöddBeverley Anne Mitchell
22 januari 1981 (37 år)
USA Arcadia, Kalifornien, USA
Aktiva år1990–
MakeMichael Cameron
WebbplatsOfficiell webbplats
Betydande roller
Lucy Camden Kinkirk i Sjunde himlen
IMDb SFDb

Beverley Anne Mitchell, född 22 januari 1981 i Arcadia, Kalifornien, är en amerikansk skådespelare.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Beverley Mitchell är enda barnet; föräldrarna är numera skilda. Bev, som hon kallas privat är 1,57 m lång och är aktivt engagerad i samhällsfrågor och sysslar med välgörenhet. När hon inte arbetar umgås hon helst med familj och vänner och med sina tre hundar, Tucker, Chico och Bella - en golden retriver och två chihuahua. Förutom att sjunga är några av hennes fritidsintressen att göra fotoalbum och att syssla med scrapbooking. Ett av hennes huvudsakliga intressen som ung var annars så kallad cheerleading.

Året 2001 studerade hon film på Loyala Marymount University i Los Angeles. På nyårsafton 2005 förlovade hon sig med Michael Cameron. Ringen hon fick av honom har en diamant på 3,5 karat. Paret gifte sig den 1 oktober 2008 i Italien. Bland de hundra gästerna fanns de förra tv systrarna Mackenzie Rosman och Jessica Biel som båda var brudtärnor. Biel hade även med sig sin kända pojkvän Justin Timberlake.

Roller[redigera | redigera wikitext]

Beverley Mitchell är mest känd för sin roll som den känslosamma men mycket omtyckta Lucy Camden Kinkirk i serien "Sjunde himlen" (1996-2007). Som kuriositet kan nämnas att hon är fjorton månader äldre än Jessica Biel som spelar hennes äldre syster i serien. Hennes första roll var emellertid som Cassie i "Big Brother Jake" (1990-1994). Den första spelfilm hon medverkade i var "Killing Obsession" 1994. År 2003 i filmen "Right on track" spelade hon den kända Erica Enders, som förverkligade sina drömmar att en dag bli en berömd dragracer. År 2005 medverkade hon i filmen "I Remember". Hennes stora filmgenombrott var emellertid när hon samma år spelade i filmen "Saw II". Hon har även givit ut en CD, vilken bland annat innehåller hennes singel Angel. Det var en dikt hon skrev om sin bästa vän som dog när hon var runt 16 år.

Beverley Mitchell började sin skådespelarkarriär redan när hon var bara fyra år då hon medverkade i ett par reklamfilmer.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]