Booboo Stewart

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Booboo Stewart
Booboo Stewart 2014.
Booboo Stewart 2014.
FöddNils Allen Stewart, Jr
21 januari 1994 (24 år)
Beverly Hills, Kalifornien, USA
Aktiva år2004 -2015
IMDb SFDb

Booboo Stewart, född Nils Allen Stewart, Jr den 21 januari 1994 i Beverly Hills, Kalifornien, är en amerikansk sångare, dansare, barnskådespelare och kampkonstutövare. Som skådespelare har han haft roller i flera direkt till video och independentfilmer och i flera TV-serier. Han var medlem i sånggruppen T-Squad, som gav ut ett album genom Walt Disney Records, tills gruppen splittrades 2008. 2015 spelade han in Disney filmen "Descendants" tillsammans med Dove Cameron, Cameron Boyce och Sofia Carson som alla är inom Disney.

Karriär[redigera | redigera wikitext]

Under 2006 spelade Booboo Stewart rollen som Ben Conrad i independentfilmen The Conrad Boys, i regi av Justin Lo, och var även värd för sex episoder av barnprogrammet Blue Dolphin Kids. Han turnerade med Miley Cyrus under hennes Best of Both Worlds Tour, tillsammans med Jonas Brothers.

Stewart har haft roller i episoder av TV-serierna Steve Harvey's Big Time Challenge, Cityakuten, Dante's Cove och Everybody Hates Chris. Han har också arbetat som stuntskådespelare i flera filmer, bland annat filmen från 2006 Zoom och 2007 filmen Beowulf. 2009 hade han en mindre roll i independentfilmen American Cowslip.

Han spelade rollen som Seth Clearwater i den tredje filmen i Twilight-serien, Eclipse, som hade premiär den 30 juni 2010. Han var även med i den fjärde delen av Twilight, i The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 som hade premiär den 16 november 2011 i Sverige.

Han medverkade som mutant karaktären Warpath i den sjunde X-Men filmen kallad X-Men: Days of Future Past (2014).

Privatliv[redigera | redigera wikitext]

Booboo Stewart föddes den 21 januari 1994 i Beverly Hills i Kalifornien. Han är son till Nils Allen Stewart, Sr, och Renee Stewart och är av kinesisk, japansk, koreansk, rysk, skotsk och svartfotsindiansk härkomst. Han har tre systrar: Trent (kallad Fivel), Maegan och Sage. Stewart har turnerat tillsammans med sina två systrar Maegan och Fivel, kända som TSC (The Stewart Clan).

Stewart är ett fan av wrestling och har bilder på sig själv tillsammans med olika WWE-stjärnor på sin Myspace. Han närvarade vid Summerslam 2009 och blev invald i The Martial Arts Junior Hall of Fame 2004.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]