CMS Made Simple

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
CMS Made Simple
UtvecklareTed Kulp (Projektledare)
Senaste utgåva2.1.4
(2016-06-04)
Skriven iPHP
Operativsystemmultiplattform
Typinnehållshanteringssystem
LicensGPL
Webbplatscmsmadesimple.org

CMS Made Simple (CMSMS) är ett innehållshanteringssystem (från engelskans Content Management System, CMS) som erbjuder en enkel webbaserad arbetsmiljö för utvecklare, programmerare och webbplatsansvariga. CMSMS är webbaserat och kräver inget annat än en vanlig webbläsare för att bygga eller underhålla webbplatsen. CMSMS vann "The 2010 Open Source Awards" i klassen "Open Source CMS Award"[1] och CMS Critics pris "Best Budget CMS for 2012"[2]

Programdesign[redigera | redigera wikitext]

CMS Made Simple är fritt och har öppen källkod (GPL). Det är byggt med PHP och har stöd för databashanterarna MySQL. Tack vare mallsystemet Smarty Template Engine är det enkelt att anpassa färdiga mallar så att de fungerar med systemet. CMS Made Simple är designat för att ge enkel utveckling och anpassning med mallar/teman, tilläggsmoduler, dynamiska menyer, taggar och översättningar.

Funktioner[redigera | redigera wikitext]

CMS Made Simple har en webbaserad administrationsdel för mall- och stilmallshantering, installation och uppdatering, tilläggsmoduler, innehållsblock, användargrupper och behörigheter.

Moduler[redigera | redigera wikitext]

CMS Made Simple är utformat med ett baspaket och ett stort antal tilläggsmoduler. I grundutförandet finns några få centrala moduler, bland annat för nyhetshantering, sökfunktion och en WYSIWYG texteditor (TinyMCE). Sedan kan den som installerar programmet skräddarsy webbplatsen genom att lägga till de moduler som behövs.

Populära tilläggsmoduler[redigera | redigera wikitext]

  * Gallerier
  * Gästbok
  * Formulärhantering
  * Captcha (antispam)
  * E-handel / butik
  * Kalender
  * Bloggar
  * RSS
  * Ett stort antal tilläggsmoduler finns tillgängliga via modulhanteraren och på webbplatsen

Support[redigera | redigera wikitext]

Det stöd som ges för installation och drift av CMS Made Simple ges genom inbyggd hjälp, online dokumentation, kommersiell support och i öppet forum via webbplatsen. Det går också att få svar på frågor via IRC eller twitter.

CMS Made Simple håller ett årligt möte för entusiaster känt som The Geek Moot där seminarier och diskussioner förs.

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

 1. ^ Open Source Awards Previous Winners[1]
 2. ^ Critic's Choice Winner for Best Budget CMS[2]