Charice

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Charice
Charice 06-19-16.jpg
Charice 2016.
FödelsenamnCharmaine Clarice Relucio Pempengco
Pseudonym(er)Charice Pempengco, Charice
Födelsedatum10 maj 1992 (28 år)
FödelseortFilippinerna Cabuyao, Laguna, Filippinerna
GenrerR&B, pop, rock, dance
RollSångerska
År som aktiv2005-nutid
SkivbolagReprise, Warner Bros.
ArtistsamarbetenDavid Foster, Iyaz, Céline Dion, Aiza Seguerra
Webbplatscharicemusic.com
Charice Pempengco

Charice Pempengco, eller Charmaine Clarice Relucio Pempengco, född 10 maj 1992 i Cabuyao i Laguna, är en filippinsk sångare.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Charice började ta sånglektioner som fyraåring av sin mor och moster efter att de upptäckt charice sjungandes på familjens karaokemaskin. Vid 7 års ålder ställde hon för första gången upp i en sångtävling där hon slutade på en andra plats. Efter att ha sett hur hennes mor inte klarade av att försörja sin familj beslutade sig Charice för att ställa upp i sångtävlingar för att bidra till familjens ekonomi.

Vid 13 års ålder efter att ha deltagit i över 80 amatörtävlingar ställde hon upp i Little big Star, en filippinsk sångtävling för barn upp till 13 års ålder där hon till slut blev tredje bästa sångare. Efter att videor med hennes framträdanden på TV laddats upp på Youtube av ett fan under pseudonymen falsevoice blev hon inbjuden till Sverige för att spela in en demoskiva. Hennes genombrott som artist kom dock i en sydkoreansk talangtävling där hennes framträdande efter att ha laddats upp till Youtube, sågs av bland andra Ellen DeGeneres till vars pratshow hon bjöds in men även av den kanadensiska musikproducenten David Foster som senare kom att bli hennes mentor.

Charice har tillsammans med David Foster medverkat i ett flertal amerikanska TV-framträdanden och välgörenhetsgalor. Efter att ha uppträtt hos Oprah Winfrey erbjöd sig Oprah att agera personlig rådgivare åt Charice som därefter framträtt tillsammans med bland andra Céline Dion och Andrea Bocelli.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]