Christian Svarfvar

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Christian Svarfvar, född den 22 mars 1982, är en violinist.

Den svenska violinisten Christian Svarfvar har etablerat sig som en av Europas mest intressanta solister. Prisad för sin virtuositet och berörande vackra ton har han uppträtt över hela världen I konserthus som Concertgebouw, Musikverein, Simon Bolivar Concert Hall, Cité de La musique, Kölner Philharmonie, Palais des Beaux arts, Seoul Art Center och Carnegie Hall, New York.

Christian växte upp i en musikalisk familj där båda föräldrarna är professionella violinister. Hans far Sven-Ole Svarfvar var en mycket framstående violinist och verksam som 1e konsertmästare i Den Norske Opera och Svenska Kammarorkestern. Hans syster Camilla Svarfvar är verksam violast i Kungliga Filharmoniska Orkestern.

Svarfvar visade exceptionell talang i tidig ålder och redan som 13-åring debuterade Christian i Mendelssohns violinkonsert tillsammans med Svenska Kammarorkestern. Efter att ha avslutat sina studier vid Juillard School, New York, blev Christian utsedd till “Rising Star” av the European Concert Hall Organization. Det blev början på en internationell solistkarriär.

Christian turnerar frekvent och har hela världen som arbetsfält. Nordamerika, Sydamerika, Asien och Europa inkluderat. Christian Svarfvar är en "recording artist" och spelar in för BIS records. Han är också en mycket passionerad kammarmusiker och han spelar ofta med artister som Martin Fröst, Janine Jansen, Roland Pöntinen, Staffan Scheja och Malena Ernman.

Under 2016 tilldelades Christian Svarfvar Stockholms Kulturpris och dess guldmedalj.

Referenser[redigera | redigera wikitext]


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]