Cool as Ice

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Cool as Ice är en amerikansk romantisk musikalfilm från 1991 i regi av David Kellogg och rapparen Vanilla Ice i en av huvudrollerna.

I filmens centrum står Johnny Van Owen, en rappare på motorcykel, som anländer till en småstad och där möter tjejen Kathy. Samtidigt fångas Kathys far, som har vittnesskydd, in av de korrupta poliser som fadern tidigare smitit ifrån. En tanke med filmen var att den skulle främja Vanilla Ice karriär, bland annat genom att filmens soundtrack album innehöll fyra nya sånger av Ice liksom även annat material.[1] Dock uteblev de kommersiella framgångarna och kritiken var starkt negativ. Filmen blev till och med nominerad i flera kategorier till Golden Raspberry Award, som är en filmgala som "premierar" årets sämsta insatser i filmvärlden.

Skådespelare[redigera | redigera wikitext]

Mottagande[redigera | redigera wikitext]

Filmen och skådespelarinsatserna fick mycket dålig kritik. Bland annat rankade tidskriften Blender Winkles skådespelarinsats som den sjunde sämsta genom tiderna av musiker som klivit in i filmvärlden.[2] Filmen fick också flera nomineringar under Golden Raspberry Award-galan. En av nomineringarna ledde till ett pris, för Vanilla Ice i kategorin "Sämsta nya skådespelare".

Award Kategori Person Resultat
Golden Raspberry Award Sämsta nya skådespelare Kristin Minter Nominerad
Vanilla Ice Vann
Sämsta manliga skådespelare Nominerad
Sämsta sång
("Cool as Ice")
Nominerad
Gail King Nominerad
Princessa Nominerad
Sämsta manus David Stenn Nominerad
Sämsta foto Martin Bandier Nominerad
Shep Gordon Nominerad
Charles Koppelman Nominerad
Sämsta regissör David Kellogg Nominerad

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [Cool as IceAllmusic (engelska) ”Charts and awards for Vanilla Ice”]. Allmusic. Cool as IceAllmusic (engelska). Läst 27 februari 2009. 
  2. ^ Crouse, Richard, red (2005). Reel Winners: Movie Award Trivia. Dundurn Press Ltd. sid. 216. ISBN 1-55002-574-0 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]