Dagens Media

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Dagens Media är en tidning och en internetsajt som bevakar reklam- och mediebranschen. Chefredaktör och ansvarig utgivare är Fredrik Svedjetun. Affärsområdeschef är Mathias Kallio.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Dagens Media lanserades 7 oktober 1998 av Rolf van den Brink, Mathias Kallio och Henrik Meerburg.[1] Syftet var bland annat att skapa ett nyhetsmedium som underlättade för marknadskommunikatörer och medieköpare att hänga med i branschens utveckling.

Den 12 juni 2007 köptes Dagens Media av Alma Talent, som även gav ut tidningar som Affärsvärlden och Ny Teknik.

Dagens Media är sedan den 4 juli 2018 en del av Bonnierkoncernen. Det innebar förändringar för papperstidningen som minskade utgivningen från varannan vecka till att istället blir månadstidning.[2] Tidningen Medievärlden, som bevakade publicistik, hade haft samma ägare som Dagens Media sedan 2017. Under 2019 lades Medievärlden ner och dess bevakningsområden uppgick i Dagens Media.[3]

Plattformar[redigera | redigera wikitext]

Papperstidningen[redigera | redigera wikitext]

Papperstidningen Dagens Media utkommer en gång i månaden med 10 nummer per år. Tidningen har 28 000 läsare per utgåva enligt Orvesto Näringsliv 2018. Tidningens målgrupp utgörs främst av marknads-, reklam-, produkt- och informationschefer, medierådgivare, mediefolk samt personer inom PR- och eventbranschen.

Nättidningen[redigera | redigera wikitext]

Dagens Medias sajt publiceras snabba medienyheter fem dagar i veckan. Där finns också krönikor, bloggar och webb-TV. Sajten har över 80 000 unika besökare i veckan enligt KIA Index november 2018.

Chefredaktör[redigera | redigera wikitext]

Rolf van den Brink var chefredaktör fram till 2008.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]