David Berg

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Se Dave Berg för andra personer med samma namn.

David Brandt Berg, även känd som Moses David, född 18 februari 1919 i Oakland, Kalifornien, död 1 oktober 1994 i Costa da Caparica, distriktet Setúbal, Portugal, var en amerikansk grundare och ledare av en religiös rörelse som uppstod i början av 1970-talet under namnet Guds barn, men som nu kallar sig Familjen.

Berg var yngsta barnet till Hjalmer Emmanuel Berg från Kalmar och Virginia Lee Brandt, en känd pastor i pingströrelsen i Kalifornien. David Berg startade en egen kristen grupp i San Francisco på 1960-talet, mitt under den pågående hippierörelsen och Flower Power. Evangelisationsmetoden var flirty fishing: kvinnliga sektmedlemmar skickades ut på gatan för att förföra nya anhängare eller för att med sex få in pengar till rörelsen.[1] Berg var besatt av sex, och små flickor tvingades till att ligga med honom.[1]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b] Mary D'Ambrosio (21 oktober 2005). ”Review: Fear, sex are driving forces within Children of God cult”. San Francisco Chronicle. http://www.rickross.com/reference/family/family68.html. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]