David Firth

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

David Firth, född 1983, är en brittisk animatör och musiker som främst är känd för flashserien Salad Fingers.

Salad Fingers[redigera | redigera wikitext]

Salad Fingers är en högst egendomlig och psykiskt störd person med fingrar gjorda av salladsblad. Salad Fingers bor helt ensam i ett litet skjul med nummer 22 på dörren. Skjulet har också en fungerande ugn och telefon. Han gillar rost och älskar att röra på det med sina salladsfingrar.

Salad Fingers är grön i hyn och har en puckel på ryggen och han kan spela flöjt och tala spanska. Hans fingrar verkar vara väldigt känsliga och han tillfredsställer sig själv genom att smeka och röra olika objekt, såsom rostiga spikar och tekannor samt brännässlor. Salad Fingers tänder är gula och ruttna med gammal mat och blod mellan tänderna. Han verkar också vara masochistisk, han smeker nämligen sig själv med brännässlor och när hans finger blir spetsat av en rostig spik och börjar blöda så säger han: "I like it when the red water comes out".

Salad Fingers verkar inte ha några vänner, men han brukar istället leka med ett par fingerdockor. I ett avsnitt ses en annan person (en vanlig människa) tala med Salad Fingers på hans egna språk, vilket verkar förvåna och skrämma honom.

Salad Fingers är en individ som skiljer sig från vanliga människor i samhället, han blir dömd av de flesta som ser på honom vilket är otroligt sorligt då han bara vill visa sina fina budskap på hans speciella sätt. Varför döma saladfinger, när man kan älska honom?

Andra serier[redigera | redigera wikitext]

Han har också gjort andra serier som "Spoilsbury toast boy", som handlar om en pojke vars liv styrs av kackerlackor, och "Burnt face man" som handlar om en superhjälte vars ansikte är bränt. Hans serier är lite annorlunda och kusliga. Man kan titta på den på hans hemsida, "[1]".

Han har också gjort andra filmer såsom Sock, Alan, The latest model, Men from upstairs, Milkman, och många flera. Milkman är en våldsam film som handlar om just ett mjölkbud. En dag levererar han mjölk som vanligt, men när han kommer till ett hus sliter en man in honom i huset och dödar honom på ett brutalt sätt.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]