Dead Rising

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Dead Rising
OriginaltitelDead Rising
UtvecklareCapcom
UtgivareCapcom
GenreSurvival horror
PerspektivTredje person
Antal spelare1
FormatXbox 360, Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One
SpelmotorHavok
Arbetslag
RegissörYoshinori Kawano
ProducentKeiji Inafune
ManusförfattareMakoto Ikehara
SpelfigursdesignTetsuo Yokota
MusikHideki Okugawa
Marika Suzuki
GrafikdesignKeiji Ueda
Satomi Hayashi
ProgrammeringYoshinori Kawano
Makoto Ikehara
Spelserie
SpelserieDead Rising
UppföljareDead Rising 2
Dead Rising 3
Dead Rising 4
Distribution
Europa8 september 2006
Japan8 september 2006
USA8 september 2006
Internationell13 september 2016 (PS4, XONE, PC)
Datorspelsportalen

Dead Rising är ett survival horror-spel, utvecklat av Capcom och producerat av Keiji Inafune. Spelet var ursprungligen tänkt exklusivt till Xbox 360-konsolen, men i juli 2008 bekräftade man att spelet även skulle komma till Wii, som en konvertering, under namnet Dead Rising: Chop Till You Drop. 360-versionen släpptes den 8 augusti 2006 i USA och i Japan den 28 september 2006. Spelet blev en succé, med över en miljon exemplar sålda över hela världen vid slutet av 2006.

Gameplay[redigera | redigera wikitext]

Dead Rising handlar om Frank West, en journalist, som blir instängd i en galleria i den lilla fiktiva staden Willamette i Colorado, fullt med zombies. För att överleva måste Frank skydda sig själv från zombiernas attacker, rädda överlevande och undvika galna psykopater, samtidigt som han måste ta reda på sanningen bakom incidenten. Spelaren kontrollerar Frank, medan han utforskar gallerian, genom att använda varje objekt han hittar som ett vapen. Spelaren kommer även att få välja mellan flera huvud eller valfria uppdrag för att få erfarenhetspoäng eller speciella förmågor. Spelet är designat som ett icke-linjärt spel och innehåller flera olika slut, vilka beror på de val som spelaren gör under spelets gång. Det finns även fler personer instängda i gallerian som är mer eller mindre viktiga för Frank. Försök att rädda dem allihop. Spelet har en ganska unik hantering av hur man sparar eftersom man bara kan ha en enda save-point per spelare. Det innebär att om man dör så kan man antingen välja att starta från sin save-point eller att börja om från början vilket kräver noggrann eftertanke innan man väljer att spara. Om man börjar om så gör man det med den erfarenhet (level) som man hade innan man dog.

Uppföljare[redigera | redigera wikitext]

Spelserien har fått 2 uppföljare, Dead Rising 2 som släpptes 24 september 2010 i Europa och Dead Rising 3 som släpptes exklusivt till Xbox One 22 november 2013 och till Microsoft Windows 5 september 2014.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]